a fiatalokért

2020.10.21. 14:02

Felsőgallán a Főpróba, Alsógallán a KultúrSOKK vonzza a látogatókat

Tatabányán, az alsógallai és a felsőgallai művelődési ház rendszeresen visszatérő programja a KultúrSokk, és a Főpróba. A két esemény az utóbbi időben úgy tűnik elérte célját: két különböző célcsoportot szólít meg a helyszíneken, s legutóbb már több tucatnyi érdeklődőt vonzott a városrészek művelődési házaiba.

Sugár Gabi

Az Arcidra együttes is közreműködött a KulturSOKK programján

Forrás: 24 Óra

Fotó: Raáb Zoltán

A Főpróba amatőr főként vidéki társulatoknak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra. A legutóbbi alkalommal maszkban ugyan, de szinte telt ház előtt zajlott egy kitűnő komédia bemutatója. A Dunaalmási Öregmalom Színtársulat adta elő Csiky Gergely: A nagymama című színdarabját. Herendi Judit, az intézmény vezetője elmondta: a kétórás darab rendkívül izgalmas volt, s nagy öröm számára, hogy ez a program is már egyre népszerűbb a Felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házban. Korábban már bemutatkoztak oroszlányi és mocsai amatőr színtársulatok is.

Az Arcidra együttes is közreműködött a KulturSOKK programján
Fotó: Raáb Zoltán / 24 Óra

Az alsógallai József Attila Művelődési Ház udvara is megtelt a KultúrSOKK legutóbbi programján. Akusztikus hangulatban telt az este: fiatal zenészek szórakoztatták kortársaikat. A házigazda a tatai Gaál András zenész, az oroszlányi Jáger Dávid költő és Börzsei Dávid multimédiás szakember, valamint a felsőgallai Sós Bíborka, aki rajzol és énekel. A fiatalok kiváló hangulatot varázsoltak a művelődési ház udvarára. Gaál András mellett több zenész is érkezett, többek között Mura-Mészáros Ambrus Vitéz, Retkes Bálint, Börzsei Amanda, akik a tábortűz mellett adtak elő néhány zeneszámot.

-A művészet nem ART programsorozatot váltó KultúrSOKK azokról a fiatalokról, és azoknak a fiataloknak szól, akik kíváncsiak a helyi ifjú művészekre, szívesen töltik idejüket egymás és a kultúra társaságában. Nagyon jó látni, hogy az elmúlt évek erőfeszítései sikeresek voltak: a városban és a környékben élő fiatal alkotókat sikerült összehozni, közösséggé váltak – mondta Herendi Judit, a művelődési házak vezetője.

A felsőgallai Főpróbán legközelebb a fővárosból érkezik egy amatőr színtársulat. Az alsógallai KulturSOKK pedig november 14-én várja ismét a fiatalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában