látássérült

2019.09.26. 08:13

Különleges kiállítás a tatabányai kórházban

Neckernusz Panna alkotásait már vers- és meseillusztrációkhoz is kiválasztották korábban. Most a tatabányai kórházban nyílt kiállítása.

S. G.

Neckernusz Panna alkotásait már vers- és meseillusztrációkhoz is kiválasztották korábban. Most a tatabányai kórházban nyílt kiállítása.

Forrás: Aranykezek Csoport

Szín-vonal címmel nyitotta meg újabb kiállítását az Aranykezek Csoport a Szent Borbála Kórházban. A Röntgen Folyosó Galérián megrendezett tárlat különlegességét az adja, hogy egy látássérült tizenkét éves kislány képeit mutatja be. Neckernusz Pannát és tizenhat alkotását Salamonné Helter Erika, az Aranykezek Csoport vezetője mutatta be.

Panna az alsó tagozatot Budapesten, a vakok és gyengénlátók általános iskolájában végezte el, jelenleg Tatán, a Színes Általános Iskolában tanul. A kislány egyik szemével nem lát, és a másikkal is csak keveset, ám rajzain ez nem tükröződik. Az Aranykezek Csoport kecskédi csapatának tagja.

– Csodálatos belső, pozitív, színes világa szivárványt ébreszt a mellette lévők lelkében – mondta a csoport vezetője. – Panna a foglalkozásokon elsajátított technikákat, alakokat, formákat, színeket odahaza tovább gondolja.

A kislány ugyanúgy alkot, mint egészségesen látó társai. Számos rajzversenyről hozta el az első díjat, többször válogatták be munkáit vers-, illetve meseillusztrációkhoz.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=737492040005710&id=100012347614565

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában