győztes asztalok

2019.04.21. 15:30

Mesés asztalok sorakoztak fel a teríték- és ételajánlat kiállításon Oroszlányban (fotók)

Öt napon keresztül csodálhatták a szebbnél szebb kompozíciókat az első oroszlányi teríték- és ételajánlat versenyen az érdeklődők. A szakmai zsűri kihirdette a nyerteseket is.

W. Zs.

Öt napon keresztül csodálhatták a szebbnél szebb kompozíciókat az első oroszlányi teríték- és ételajánlat versenyen az érdeklődők. Nyertest is hirdettek.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg Fátrai Márta, az Oroszlány Barátainak köre elnöke a Högyklubbal karöltve a húsvéti teríték- és ételajánlat versenyt, aminek a Bányász Klub adott otthont. A rendhagyó kiállítás szombaton nyílt és az érdeklődők öt napon keresztül csodálhatták a szebbnél szebb kompozíciókat.

Szerdán az eredményhirdetésé volt a főszerep. Ha már itt tartunk: az esemény kezdete előtt Lódri Csaba virágkötő mester és lakberendező rövid bemutatót tartott, milyen apró díszítéssel tehető különlegesebbé egy-egy asztali dísz vagy éppen egy szék – így az ünnepek előtt. A szakember elmondása szerint népszerű ilyenkor a barka, a frézia, a jácint, a nárcisz és a tulipán is, vagyis azok a virágok, amik ilyenkor, tavasszal nyílnak.

Mindezeken túlmenően néhány hasznos tippel is gazdagodhatott a jelenlévő. Lódri Csaba például arra hívta fel a figyelmet, ha a virágok szárát nem ollóval, hanem késsel ferdén vágják kellő hosszúságúra, tartósabb lesz a növény, így tovább tündökölhet asztalunkon. A több világversenyen is díjazott oroszlányi mester kiemelte: minden díszítés alapja a használhatóság kell legyen, hiszen hiába szép az asztal, ha eredeti funkcióját nem tudja betölteni.

Ezután az eredmények következtek. Nem volt könnyű dolga az ítészek csapatának. Kiss Alfréd, Varga Mária és Holics Renáta alkotta szakmai zsűri végül meghozta döntését: harmadik helyezést ért el Öreg Józsefné által feldíszített asztal. Második helyen végzett Németh Ferencné, míg a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Dettre Imola állhatott, akinek korondi edényekkel díszített asztala lett az első. Ajánlott étke pedig az erdélyi kőttes palacsinta lett, juhsajttal illetve egy hagyományos erdélyi leves, a birkacsorba. Az említettek mellett minden versenyző kapott oklevelet, melyen az általa készített alkotás fotója is látható. Az ajándékok zöme Plochingenből és Vágsellyéről, a testvérvárosokból érkezett.

Fátrai Márta, az Oroszlány Barátainak Köre elnöke elmondta, a kiállítás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jövőre is szeretettel várják mind a nevezőket, mind azokat, akik érdeklődnek a nem szokványos tárlat iránt. Hozzátette: a továbbiakban a hagyományos tálalás bemutatásáé lesz a főszerep, mintsem a megmérettetésé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában