költészet

2019.04.11. 17:30

Az esztergomi együttes dalától minden magyar szíve megdobban

Az esztergomi Sic Tranzit crossover együttes legújabb népdal-feldolgozása a megszokottól eltérő, ugyanis egy Ady-verset is beleszőttek új dalukba. A számot és a klipet a kötészet napjára készítették.

F. M.

Forrás: Sic Tranzit Folkműhely

Az április 11-i költészet napjára, valamint a 2019-es Ady-évhez kapcsolódóan készítette el a crossover stílus esztergomi képviselője, a Sic Transit Folk Műhely legújabb dalát és a hozzá tartozó videót. A szerzemény a Fölszállott a páva című népdal ismert dallamaira épül, de az évforduló kapcsán Ady Endre sokatmondó Vér és arany című versét is beleszőtte az együttes. Ahogy fogalmaznak:

„A kerek évforduló és a világ jelenlegi – forradalmi változások előtt álló – helyzete néha kis kitérőkre készteti az embert, így bennünket is.”

Így az eredeti népdal szövege is változáson, új értelmezésen megy át, köszönhetően Ady Endrének. A videoklipben feltűnő esztergomi helyszín egyébként is kapcsolódik a költészethez és annak ünnepnapjához, hiszen koszorús költőnk, Babits Mihály emlékháza a városban található.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában