nemzetek hagyományai

2018.10.10. 17:30

Magyar virtus a nemzetközi fesztiválon

A közelmúltban öt napot töltött Görögországban a tatabányai Forgórózsa Népművészeti Központ Csutri táncegyüttese, a Csevergő és a Pünkösdi Rózsa Énekegyüttes valamint a Kincső zenekar.

Sugár Gabi

Forrás: beküldött fotó

A közelmúltban öt napot töltött Görögországban a tatabányai Forgórózsa Népművészeti Központ Csutri táncegyüttese, a Csevergő és a Pünkösdi Rózsa Énekegyüttes valamint a Kincső zenekar. A Szegvári Ildikó által vezetett csoport harmincöt taggal képviselte hazánkat a XXX. Hanioti Nemzetközi Dal- és Táncfesztiválon.

(Fotó: beküldött fotó)

A népes nemzetközi mezőnyben szerepeltek Bulgáriából, Szerbiából, Lengyelországból, sőt, Puerto Ricoból és Macedoniából is művészeti csoportok. Az együttesek több gálaműsoron is felléptek, a helyi érdeklődő közönség csaknem ezer különféle országból érkezett táncos, énekes és zenész műsorát élvezhette.

A Csutri tagjai a fellépések mellett táncházakban, vetélkedőkben vettek részt és megtekinthették Thesszaloniki nevezetességeit is. Színes, változatos nemzetiségi ruhákat, fantasztikus táncokat ismerhettek meg. Ahogy Szegvári Ildikó, a központ művészeti vezetője beszámolt:

-Jó volt látni a helyi közönség nyitottságát a különböző nemzetek hagyományai iránt. Jövőre Spanyolországba várják őket.

A Csutri Néptáncegyüttes bemutatkozott a nemzetközi fesztiválon (Fotó: beküldött kép)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában