gratulálunk!

2018.04.08. 07:35

Elképesztő sikernek örülhet a Gyermelyi Dalárda

Az óriási előrelépés mellett a gyermelyi férfikar igazgatója, Végh Zsigmond azt is elárulta, hogy idén Kárpátaljára is szeretnének eljutni.

K. D.

A Gyermelyi Dalárda első lemeze Magyarnak lenni büszkeség címmel jelent meg

Újabb sikert könyvelhet el magának a Gyermelyi Dalárda, hiszen a közelmúltban megjelent első CD-jük Magyarnak lenni büszkeség nekem címmel, melyhez illik a fekete „Bocskai” viselet, amit a tagok fellépéseikkor viselnek.

A Gyermelyi Dalárda első lemeze Magyarnak lenni büszkeség címmel jelent meg

Végh Zsigmond, a dalárda igazgatója, egyik alapítója és megálmodója lapunknak elmondta, hogy első próbájukon, 2014 januárjában, mikor a doni megemlékezésre készültek, még nem gondolták, hogy sikeres folytatása is lesz csoportjuk közös éneklésének.

A CD ötlete elsőként karnagyuk, Stréhli György fejéből pattant ki. Félig komolyan, félig ugratva őket sokszor mondogatta: „Majd, ha elkészül az első felvételünk”.

Végh Zsigmond azonban komolyan vette a szavakat, és anyagi forrást keresett a lemez elkészítéséhez, melyet a gyermelyi általános iskolában berendezett stúdióban készítettek. Igyekeztek teljes repertoárjukból összeválogatni egy dalcsokrot, de fontos szerepet játszott az is, hogy olyan énekeket vegyenek fel, amelyet mindegyikük szívesen énekel.

A dalárda tagjai örültek, mikor először hallhatták a felvételeket, de már a jövővel foglalkoznak. Szeretnének újabb dalokat tanulni és továbbra is szolgálni közösségeiket. Ebben az esztendőben szívesen eljutnának Kárpátaljára is, ahol a Latorca partján énekelnék el a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című dalt.

A Gyermelyi Dalárda jelenleg huszonhét tagból áll, úgy gondolják, az optimális létszám harminc körül lehet. Következő alkalommal Komáromba látogatnak, a Tatai egyházmegyei énekkar találkozóján dalolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában