fekete zaj

2017.12.06. 22:18

Hengerelt a Roxxyban a húszéves Agregator

Noha nem ez volt a hivatalos lemezbemutató koncert, a tatabányai közönség önfeledten ünnepelte együtt az Agregatorral a csapat új albumának megjelenését.

Barcs Bence

Egyfajta osztálytalálkozó jellege volt ennek a koncertnek – a közönség soraiban jócskán képviseltette magát ugyanis az a harmincas-negyvenes korosztály, akik együtt nőttek fel, együtt öregedtek az Agregatorral, és az egészen kezdeti időktől figyelemmel követik a csapat pályáját.

Mégsem váltott nosztalgiába a buli, sokkal inkább ünnepi hangulat uralkodott. Sokévi pauza után ősszel végre megjelent a zenekar negyedik nagylemeze, amely a Semmiből, a semmin át címet kapta, egy hazai pályás lemezbemutató koncerten pedig mindig borítékolható a jó hangulat. Nem volt másként ezúttal sem.

Némi technikai malőrrel indult a koncert: az énekes Mikus „Tass” Tamás vezeték nélküli mikrofonja adta meg magát, a langaléta frontember azonban hamar feltalálta magát, és a basszusgitáros Loderer László vokálmikrofonját használta az első dal alatt. A másodikként érkező Romok közöttre (a legutóbbi, 2009-es Emberség album egyik slágerére) már belerázódott a rendszer, és innentől tízpontos produkcióval kényeztette közönségét Tatabánya egyik legpatinásabb metalbandája.

A programban a legfrissebb zöngék (a kilencszámos új album több mint felét eljátszották) mellett egészen korai klasszikusok is szerepeltek, mint például az első lemezről származó Puszta lét/Hattyútánc páros – utóbbi dalnál döbbenetes pontossággal zakatoltak Racs Attila kétlábdobjai. Természetesen a csapat legismertebb dalai sem maradhattak ki a szettből, így előkerült a Mint tűz és a jég, vagy az utolsó ráadásként elővezetett Éjfél felé is.

Az amúgy sem komorságáról híres Tass talán még soha, egyetlen koncerten sem vigyorgott ennyit, mint a szombatin! Szinte fülig ért a szája végig, de a nagy örömködés közben természetesen hiba nélkül tolmácsolta a költőien megfogalmazott dalszövegeket jellegzetesen reszelős orgánumán. Csóra Miklós gitáros ezúttal eltekintett az énekléstől (ezáltal sokkal jobban tudott figyelni a gitárjátékára, amely pengeéles és tiszta volt), így a háttérvokálok teljes egészében Loderer Lacira maradtak, aki nem vallott szégyent ezen a téren sem, ahogy a bőgőfutamait is öröm volt hallgatni. Katona Rajmund, a csapat másik gitárosa a többiekhez képest kissé hátrébb húzódva pengetett, Racs Attila dobos pedig hatalmasat melózva, hiba nélkül ütötte le a legfifikásabb ütemeket is.

Fennállása huszadik évét tehát egy remek lemezzel, és egy ugyancsak kiváló tatabányai lemezbemutató koncerttel ünnepelte az Agregator. Még további húsz évet kívánok a srácoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában