aknavetők, puskák, repeszek

2018.08.19. 20:52

Hajdani lövészárkot találtak Szárligeten

Második világháborús orosz puskákat, aknavetőket találtak a szárligeti sportpálya mellett. A településen épp a focipálya melletti öltöző bővítését végzik, a parkolóhoz és a vizesblokkhoz ástak alapot.

K. D.

A sportpálya mellett tárták fel az egykori lövészárkot

Mezei Ferenc polgármester elmondta, hogy szerda délelőtt 10-11 óra tájban találtak rá a hadi eszközök egy részére. Ezt követően azonnal le is állíttatta az építkezést, hogy senkinek ne eshessen baja. Az aznapra tervezett edzőmeccset sem Szárligeten, hanem az újbaroki sportpályán tartották meg.

A sportpálya mellett találtak rá az egykori lövészárokra

A rendőrök érkeztek segíteni elsőként, akik a tűzszerészek kiérkezéséig biztosították a helyszínt, hogy senki ne tévedhessen a területre. A szakemberek 22 órára huszonhat aknavetőt, puskákat, két zsák lőszert és repeszeket emeltek ki a földből, Grahovecz László körzeti megbízott és Simó Zsolt önkormányzati dolgozó és gépkezelő segítségével.

Mezei Ferenc úgy tudja, egy hajdani lövészárokra bukkanhattak az építkezés során, így az sem zárható ki, hogy további fegyverekre találnak rá a későbbiekben. Így aztán a szokottnál is nagyobb körültekintéssel, odafigyeléssel végzik majd a munkálatokat. Ha találnának további eszközöket, a tűzszerészekkel együtt folytatják majd az építkezést. Hozzátette, a sportpálya közelében nincsenek lakóházak, így a szárligetieknek nincs oka aggodalomra.

Címkék#fegyverek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában