Oroszlány

2024.06.11. 13:00

Kiderült, mennyire biztonságos a város

Egyre nagyobb, markáns emelkedést mutat a testi sértések száma Oroszlányban. Ebből majdnem duplája tartozik a súlyos kategóriába.

Kemma.hu

Hufnágel Ákos oroszlányi rendőrkapitány beszámolójából egyértelműen kiderült, hogy egyre nagyobb az agresszió Oroszlányban.

Agresszív ököl bántalmazás verekedés
Az agresszió egyre nagyobb mértéket ölt Oroszlányban
Forrás: Shutterstock

A legutóbbi testületi ülésen értékelték a rendőrségi beszámolót. Az előterjesztésben leírt adatok szerint 2022-ben 18, ezzel szemben 2023 év végére már 25 esetet regisztráltak a kollégák. Ebből a súlyos testi sértés kategória is nagyot ugrott, 12-ről 21-re. Nőtt a lakásbetörések száma is. A közlekedésbiztonság kapcsán elhangzott, hogy a város illetékességi területén 17 vadgázolás történt, ebből 12 a Csákvári és Bokodi úton volt.

Hufnágel Ákos összességében elmondta, hogy a tavalyi évben a rendőrkapitányság illetékességi területén nem történt olyan mérvű változás a bűnügyi helyzetet befolyásoló körülményekben, ideértve akár a lakosság számát, összetételét, akár az infrastrukturális ipari-gazdasági összetevőket, mely kihatással lett volna a bűnügyi mutatókra. Sőt, az önkormányzat és a rendőrség együttműködésének köszönhetően idén két traffiboxot helyeztek el. Kitért arra is, hogy iskolaőr az oktatási intézmények közül csak a József Attila Általános Iskolánál működik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában