Tragédia

2024.05.21. 10:28

Videó: így emelték ki a verőcei hajóbalesetben elsüllyedt csónakot

A katasztrófavédelem darujával emelték ki a Verőcénél elsüllyedt csónakot a Dunából. Két ember biztosan meghalt a hajóbalesetben, amikor egy szállodahajó ütközött egy másik kisgéphajóval szombat éjjel.

Kemma.hu

Egy autóbalesetnél sajnos már megszokott fotó, hogy a járművek eleje teljesen össze van roncsolódva. Azonban az sokkoló, hogy most egy balesetet szenvedett hajóról láthatunk hasonló képsorokat. A Verőcénél történt halálos hajóbaleset során elsüllyedt csónak felismerhetetlenül összeroncsolódott a nagy erejű ütközéstől. 

A katasztrófavédők emelték ki a Verőcénél elsüllyedt csónakot a Dunából. Két ember biztosan meghalt a hajóbalesetben, amikor egy szállodahajó ütközött egy másik kisgéphajóval szombat éjjel.
A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap emelte ki  a hajóbalesetben megsérült roncsot a Dunából
Fotó: MTI

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán tette közzé azt a videót, amin a verőcei halálos hajósbaleset során elsüllyedt kishajót emelik ki. 

Kiemelték a hajóbalesetet szenvedett csónak roncsát

Mint írták: a társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor emelte ki a roncsot a Dunából. 
Mint arról a Kemma.hu is beszámolt: a motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két ember holttestét találták meg, öt ember eltűnt. A rendőrségtől azt is megtudtuk, hogy a szállodahajót Komáromnál állították meg, és a vizsgálatok során megállapították, hogy a hajó oldala sérült. Jelenleg a rendőrök mindkét hajó vonatkozásában szemlét tartanak, és büntetőeljárást rendeltek el több ember halálát okozó, vízi közlekedés veszélyeztetése miatt ismeretlen tettessel szemben.

A Tények.hu tudósítása szerint a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője, Tóth Mihály, hétfőn az M1 csatornán beszélt a balesetről.

– A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött – mondta Tóth Mihály. Hozzátette: mivel a hobbihajóknál nem kötelező a menetrögzítő rendszer és általában nem is használják, a szakértőknek valószínűleg a kishajó roncsaiból kell következtetniük arra, miként manőverezett, milyen sebességgel haladt a vízi jármű.

– A hajó típusából és annak - mintegy 190 lóerősnek tűnő - motorjából ítélve a jármű nagy sebesség elérésére volt képes, és a roncsok is azt mutatják, hogy "nagy sebességgel ütközött neki valaminek" - vélekedett a Mahosz szóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában