Projektindító

2024.05.22. 10:51

Újabb öt vármegyei településen fejlődhet a turizmus

Ácsteszéren új turisztikai attrakció jön létre, Almásfüzitőn, Bábolnán, Oroszlányban és Tatán pedig kiegészülnek a régiek. A turizmus fontos pillér vármegyénk számára.

Kemma.hu

Az ácsteszéri művelődési ház adott otthont csütörtökön délelőtt egy vármegyei projektindító rendezvénynek. A mintegy félmilliárd forintos európai uniós projektet a vármegyei önkormányzat vezette konzorcium valósítja meg. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően valósulhatnak meg a projektek a turizmusban.

A turizmus került a középpontba
A turizmus került a középpontba
Fotó: Forgács József

– Ez egy turisztikai projekt. Komárom-Esztergom vármegyében arra törekszünk, hogy valamilyen módon kialakítsunk egy olyan alapinfrastruktúrát, amelyre a későbbiekben számíthatunk, hogy egy hálózatos turizmust tudjunk létrehozni. A bakancsos, szakrális és kerékpáros turizmusban, valamint a lovas turizmusban, amely a Bakonyalján érdekes lehet – mondta a Kemma.hu-nak Popovics György, a közgyűlés elnöke, aki hozzátette:

Új projektek a vármegyei turizmusban

– A mostani TOP Pluszos ciklusban elindult két turisztikai projekt.

Lábatlanon is jártak, ahol a vármegye keleti részét célozták meg, négy településsel dolgoznak együtt, a nyugati régióban pedig öt településsel.
– Almásfüzitő, Bábolna, Tata, Ácsteszér és Oroszlány. Nagyon fontos, hogy próbáljuk a TOP-ot a különböző állami és helyi projekteket is integrálni és ezekre építve létrehozni a további fejlesztéseket, amelyekkel mindig egy kicsit tovább lépünk, és remélem, ez lehetőséget ad egy olyan turisztikai stratégia kialakítására a későbbiekben, amely a mi vármegyénket az élvonalba emeli.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában