Zord körülmények

2024.05.21. 17:15

Szélsőséges időjárás: télen a hó, most a hirtelen lezúduló csapadék bénította meg Tatabányát

A szélsőséges időjárási viszonyok komoly nehézséget okoznak. A pünkösdi jégverés, szélvihar és heves zivatar ismét megbénította Tatabányát.

Kemma.hu

Ismét megbénult a város a lezúduló csapadék miatt

Forrás: Forrás: Uttó Nóra - Városközpontért

A nehézségek sajnos évszakoktól függetlenek. Összeszedtünk néhány korábbi bejegyzést, írást, ahol képviselők posztolták ki, hogyan bénult le a megyeközpont - nemcsak most, a hétvégén.  Borsónyi, sőt, cseresznye méretű jégverés sújtotta Tatabányát pünkösdhétfőn délután. A hirtelen lezuhanó eső is nagy káoszt okozott: az autósok alig tudtak haladni, sőt, volt a városnak olyan szakasz is, ahol összefüggő víztükör keletkezett, és száraz lábbal nem lehetett közlekedni a járdákon, amelyek persze nem is látszottak. 

A Városunk, Tatabánya közösségi oldalán az időjárási előrejelzés ismertetése mellett hívta fel a figyelmet a jelenségre.  „Tatabányát tegnap elúsztatta a zivatarlánc.” – írták. Jég is esett, de nagy gondot okozott, hogy az esővíz csatornák nem tudták elnyelni a hirtelen jött csapadékot. 

Több képet is közöltek, ahol jól látszik, hogy a város több pontján, például a belvárosban vagy az Árpád utcában is csak gumicsizmában lehetett közlekedni. 

Uttó Nóra képviselőjelölt közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy fontos lenne rendszeresen tisztítani a vízelvezetőket.

A Tatabányai Műjégpálya közösségi oldalán egy kis videót tett közzé a tapasztalt károkról: hömpölygött a víz, és bár a jég itt fontos alkotórésze a pályának, most mégis olyan helyeken kerültek elő a borsószemnyi frissen hullott égi darabkák, ahonnan nem várták: szekrények alól. 

A kemma.hu korábban is foglalkozott már a témával. Úgy tűnik a város minden évszakban képes ellehetetlenedni: Gál Csaba Fidesz-KDNP frakcióvezetője, polgármester-jelöltje télen is közölt posztot arról, hogy hóesésben is bizony "elesett" Tatabánya.   

A hókáosz sajnos többször is visszaköszönt...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában