Havazás

2023.12.07. 20:14

Hókáosz Tatabányán: egymás után dőltek a fák, közlekedni is alig lehetett

Gál Csaba, a Fidesz-KDNP tatabányai frakcióvezetője szerint ilyen helyzetekben érdemes lenne hómunkásokat felvennie a városnak.

Kemma.hu

Kidőlt fa Tatabányán

Forrás: Vejtey Miklós/Facebook

Gál Csaba, a tatabányai Fidesz-KDNP frakcióvezetője sokak csütörtöki tapasztalatait öntötte posztba, amikor arról írt, hogy a hóhelyzet csak romlott Tatabányán egész nap. Mi magunk is írtunk róla, hogy parkoló autókra, úttestre, vezetékre dőlt fák, faágak adtak munkát a tűzoltóknak a Győri úton, az Aradi Vértanúk terén, az Ifjúság utcában, a Mártírok útján, a Köztársaság útján, a Bánhidai lakótelepen, a Cseri utcában, a Botond vezér utcában, a Fő térnél, a megyeháza parkolójában, a Kőrösi Csoma Sándor téren,  a Gál István lakótelepen, az 1-es főúton Budapest felé a hatos telepi lehajtónál. 

Ha ez még nem lenne elég, a Széchenyi utcában csuklós busz, a Környei úton pedig kamion akadt el, míg a Cseri utcai idősek otthona tetejéről egy 10 méter magas fát távolítottak el. Az autósok sem jártak sokkal jobban. A Mártírok úti tömböknél is gyakori látvány volt, hogy kaparnak az autót, de nem csak az útkereszteződések emelkedőinek tetején, hanem lent, a parkolókban is. Sofőrök, járókelők fogtak össze egy-egy kocsi kiszabadításáért a nap folyamán. Így különösen fájó volt látni, amikor egy-egy T-szol emblémás kocsi vagy helyi járdatakarító, hókotró, ha fel is bukkant, nem hogy segítségnyújtás, de egyáltalán, érdeklődés nélkül húzott el az elemekkel harcolók mellett.  

Gál Csaba szerint az olyan esetekben, mint ami a csütörtöki is volt, érdemes lenne átgondolni, hogy hómunkásokat vegyen fel a város. Arra is figyelmeztetett, hogy éjszaka fagy várható (a meteorológiai szolgálat -1 és -4 fok közé jósolja a hőmérsékletet).

− Ha nem sikerül rendesen eltakarítani a havat, valamint a sózást végrehajtani, akkor reggelre jégbordás lehet a városban az összes út, járda. Az talán még veszélyesebb lenne, mint a mostani útviszonyok − tette hozzá a frakcióvezető. 

Olvasóink is megosztották velünk tapasztalataikat. Facebook-posztunk alá, amelyben megírtuk, hogy a tatabányai önkormányzat szerint szerda este kilenckor nekiláttak az utak takarításának, így írt egy kommentelő csütörtök délelőtt: „Újvárostól Felsőig mentünk reggel, semmi nincs takarítva. Borzalmas körülmények vannak az utakon! Nem beszélve arról,hogy sokan úgy közlekednek mint száraz úton... gyalogos elindul, mert ő akkor is ott megy át, ahol nincs zebra és megy majd megáll a kocsi... vagy nem!”

Más arra panaszkodott, hogy az Árpád Hotelnél a gyalogátkelőhelyeken alig lehetett átmenni. Volt, aki nemes egyszerűséggel így fogalmazatt: „a négysávos is gatya”.

Vejtey Miklós, Dózsakert kormánypárti képviselője arról írt, hogy körzetében hatalmas és nagyobb-kisebb ágak is letörtek, illetve pár fa ki is dőlt, valamint nagyobb bokrok rádöltek, ráhajlottak a járdákra. Utóbbiakból néhányat maga állított vissza, támasztott ki, ágakat húzott le útról.

Bereznai Csaba képviselő arról írt, hogy az Aradi vértanúk terén is kocsit tört egy leszakadt ág. Közösségi oldalán kiemelte: szinte minden közgyűlésen rákérdeznek a gallyazási munkákra, azok lassúságára, hiányára, és hiába jelentik be a lakók, a társasház-kezelők, vagy épp az önkormányzati képviselők a problémákat, nagyon hosszú idő után kapnak válaszokat, ha egyáltalán kapnak. Pataki Zoltánné arról írt, hogy a kertvárosi laküteepen is rengeteg kár keletkezett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában