Katasztrófavédelem

2023.12.07. 17:38

Beavatkozások Tatabányán: elakadt busz, idősek otthonára és parkoló autókra dőltek a fák

Tatabányán rengeteg helyre kellett vonulniuk a tűzoltóknak a havazás miatt kialakult veszélyhelyzetben. Leginkább fakidőlések okozták a legnagyobb gondot.

Kemma.hu

Megyeszerte, de főképp Tatabányán adott sok munkát a tűzoltóknak a tatabányai hóhelyzet

Forrás: Tatabányai HTP

Fotó: Ughy Ákos tűzoltó zászlós

Ahogy arról már beszámoltunk, rengeteg munkát adott tűzoltóinknak megyeszerte az éjszaka lehullott rengeteg hó. Többnyire fakidőlések és elakadt járművek miatt riasztották a katasztrófavédőket. Mint közleményükben arról beszámoltak, délután négyig több mint 100 helyre kellett vonulniuk. A munka azonban továbbra is folytatódik, a tűzoltók továbbra is dolgoznak a hóesés miatti fennakadások, veszélyeztetések elhárításán.

A tatabányai hivatásos tűzoltók többek között parkoló autókra, úttestre, vezetékre dőlt fák, faágak eltávolítását végezték a Győri úton, az Aradi Vértanúk terén, az Ifjúság utcában, a Mártírok útján, a Köztársaság útján, a Bánhidai lakótelepen, a Cseri utcában, a Botond vezér utcában, a Fő térnél, a megyeháza parkolójában, a Kőrösi Csoma Sándor téren,  a Gál István lakótelepen, az 1-es főúton Budapest felé a hatos telepi lehajtónál. A Széchenyi utcában egy elakadt csuklós buszt, a Környei úton pedig egy elakadt kamiont szabadítottak ki a hó fogságából, a Cseri utcai idősek otthona tetejéről egy 10 méter magas fát távolítottak el. 

Oroszlány önkormányzati tűzoltói többek között a Táncsics Mihály úton, a Német dűlőben, a Fürst Sándor utcában, a Majki utcában, a Bányászati Múzeumnál valamint Csákvár és Oroszlány között hárították el a havazás okozta akadályokat. Esztergom hivatásos és Sárisáp önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai az 1111. számú utat járták végig és tisztították meg az útvonalat a kidőlt fáktól, leszakadt ágakról. Nyergesújfalun a Cső és a Babits Mihály utcában avatkoztak be a hivatásos tűzoltók.

Sok önkéntes tűzoltó egyesület is aktívan részt vesz a havazás miatti akadályok elhárításában és tisztítottak meg mellékutakat kidőlt fáktól, leszakadt ágaktól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában