Tél tábornok

2023.12.07. 12:18

Hóhelyzet: majd' 80 riasztás pár óra alatt, kimaradt busz, összetört kocsi +videó

A Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédők rengeteg riasztást kaptak néhány óra alatt a nagy mennyiségű lehullott hó miatt. Tatabányán volt gyerek, aki hiába várt a buszt, de kocsit is tört leszakadt faág.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mikulás meghozta a havat Komárom-Esztergom vármegyébe is. December 6-a délután óta rendületlenül esik a hó szűkebb hazánk nagy részén.

Lassan közlekedő autók, gyerekzsivaj a háztömbök között és a hólapátolás hangja töri meg a csendet a délelőtti órákban Tatabányán. Bár tanítási szünet nincsen, mégis sokan úgy döntöttek, hogy a Mikulás ünnepét még egy nappal kibővítve kiveszik gyermeküket az iskolákból és hagyják, hogy kiélvezzék a rég nem látott mennyiségű havat.

Várjuk olvasóink fotós, szöveges beszámolóit is a hó- és úthelyzetről a [email protected] email-címre, a település/útszakasz megjelölésével!

Farkas Bianka tanulót a testvérével való szánkózás közben kérdeztük meg. Mint azt a Kemma.hu-nak elárulta, ő reggel azért nem ment iskolába, mert hosszas várakozás után sem jött a busza, és így inkább otthon maradt kisöccsével és kiélvezik a hatalmas hó adta lehetőségeket. 

Újonnan született hóember integet vissza Tatán is
Fotó: Sz. A. / Forrás:  Kemma.hu

Tatabányán nem csak a mellékutak, de a főutak is egyre jobban behavazódtak délelőttre. Lassan közlekedő, csúszkáló autók látképe terül elénk, ha a főútra tekintünk. A T-Szol munkatársai jelenleg is járják a várost és a gépi takarítás mellett már kézierőt is bevetettek a biztonságosabb közlekedés érdekében. A délelőtt folyamán például a zebrákat takarították és sózták, hogy a gyalogosoknak is biztonságos legyen a közlekedés.

Tatabánya elesett

Ennek ellenére az utak egyre rosszabb állapotba kerülnek, és úgy néz ki, hogy a város lassacskán elveszíti a havazással vívott harcot. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Gál Csaba, Tatabánya Óváros és Alsógalla önkormányzati képviselője, a Fidesz-KDNP helyi frakciójának vezetője hivatalos közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a hóhelyzet miatti összefogás fontosságára, valamint arra, hogy a városvezetésnek is nagyobb gondossággal kell hozzáállni a városüzemeltetéshez.

Sok riasztást kaptak a tűzoltók a vármegyében

A szerda este kezdődött intenzív havazás miatt csütörtök késő délelőttig közel 80 káresethez vonultak a tűzoltók – adta hírül a Komárom-Esztergom vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Főként árokba csúszott járművek mentését, parkoló autókra, úttestre, vezetékre dőlt fák, faágak eltávolítását végezték. Mint arról mi is beszámoltunk, Csépnél, illetve Naszályon teherautó és autóbusz csúszott árokba. Mindkét esetben a helyi hivatásos tűzoltók segítettek. 

A megyeszékhelyen többek között beavatkoztak a Bánhidai lakótelepen, a Muta hegyen a 12/A aknánál, a Komáromi utcában, a Sárberki lakótelepen, a Béla király körtéren, az Ifjúság utcában, a Hunyadi János téren, a Fő téren, az Erdőszéle úton.

A természet sem bírja a hózuhatagot

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság információja szerint Tatabányán, a Sárberki lakótelepen személyautót roncsolt egy zuhanó fa. Az Erdősor utcában egy méretes fa komoly károkat okozott, amikor kerítésre, gépkocsira dőlt, majd végül eltorlaszolta az úttestet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában