Segítség az autósóknak

2024.05.29. 11:29

Elkezdik a parkolók építését Tatán

Az önkormányzat korábban már felmérte a városi parkolóhelyek telitettségét. Az igények alapján most elkezdhetik a belvárosban egy új parkoló kialakítását.

Goletz-DeáK Viktória

Száz férőhelyes parkoló épülhet Tatán, a belvárosi részen. Az Ady Endre úthoz közel alakítják ki az új területet, ami a remények szerint megoldja a belvárosi parkolási problémákat. 

Tatán mintegy ötezer parkoló van a városban, autóból azonban legalább háromszor ennyi. Most három új parkoló építésével növelnék a szabad helyek számát.
Hamarosan elkezdődhet a Dobroszláv utcai fűtőmű épületeinek a bontása, hogy egy száz férőhelyes parkolót alakítsanak ki a helyén
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

Tata polgármestere, Michl József közösségi oldalán osztotta meg azt a videót, amiben dr. Szerencsi Richárd, a Tatai Városgazda Kft. cégvezetője, és a Fidesz-KDNP képviselőjelőltje beszél a beruházásról. 

Épülhet a parkoló

– Egy nagyon fontos, sarkalatos kérdés számomra a választókörzetben a parkolási problémák megoldása. Beleértem a Bartók Béla út parkolási gondját, megoldását is, ami egy közeljövő-beli tervem, illetve az Ady Endre úti parkolók felújítását. Mint azt már önök is láthatták, a zöldfelületi rész, vagyis az úttesttől elválasztó rész már megújult, és most az a tervünk, hogy a parkolót is szeretnénk megújítani – mondta a videóban a képviselőjelölt, aki szerint most a terveik megvalósításának egy fontos állomásához érkeztek el.

– Lassan elérkezünk a Dobroszláv utcai fűtőmű telephelyének rendezéséhez. Ahogyan azt ígértük egy 100 férőhelyes parkoló kerül kialakításra. Az ehhez szükséges szerződés napokon belül alá lesz írva, és a bontási munkálatok is megkezdődhetnek – tette hozzá dr. Szerencsi Richárd. 

Mint arról korábban a Kemma.hu is beszámolt, nem ez az egyetlen helyszín a városban, ahol újabb parkolókat szeretnének kialakítani. A februári testületi ülésen mutatták be a tatai parkolók telítettségi vizsgálatát. Az adatokból többek között kiderül, hogy a városban az önkormányzati parkolók száma alig több mint 2100, a különböző bevásárlóközpontok parkolóival közel 5 ezer férőhely van. Azonban autóból mintegy háromszor ennyi van jelenleg Tatán, nem számítva a környező településekről érkező járműveket. Michl József akkor azt ígérte, hogy a város három különböző pontján is szeretnének parkolókat kialakítani, összesen mintegy 500-800 új férőhellyel. Az egyik helyszín az említett Dobroszláv utcai volt fűtőmű területe,  egy murvás parkolót hoznak létre. A másik pedig várhatóan a Güntner Aréna mellett lesz majd található. 

Tófarokba is épülhet a parkoló

A Fáklya utca elejére is terveznek egy új parkolót. Erről nemrég döntöttek is a testületi ülésen. Mint arról a Kemma.hu is beszámolt a Fáklya utca elején van egy magántulajdon, amit a város szeretne megvásárolni, é egy parkolót szeretnének építeni rá. A polgármestertől megtudtuk, hogy a beruházással a Fáklya utca elején egy közel száz férőhelyes parkolót alakítanának ki. 

– Megvalósítjuk azt, hogy ha valaki a tópartra akar lemenni, akkor tegye le az utca elején az autóját és sétáljon le. Épülni fog ebből a pályázatból egy új kerékpárút és sétány. Le tud sétálni a tópartig és nem kell autóval lemennie az idegeneknek, a látogatóknak, a nem ott élőknek – szögezte le Michl József. 

Hamarosan megkezdődhet a 100 férőhelyes parkoló építése a Dobroszláv utcai fűtőmű helyén!

Közzétette: Michl József – 2024. május 28., kedd

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában