Parkolás

2024.03.23. 06:55

Három új parkoló épülhet Tatán - mondjuk is, hol!

Tatán mintegy 5000 parkoló van, autóból azonban legalább háromszor annyi. Most három új parkoló építésével növelnék a városban a parkolóhelyek számát.

Goletz-DeáK Viktória

Az Egység utcában szorosan állnak egymás mellett az autók

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló

A februári testületi ülésen mutatták be a tatai parkolók telítettségi vizsgálatát. A felmérést a Május 1. út és az Öreg-tó közötti utcákban, Illetve a körforgalom, Cseke-tó, illetve az Öreg-tó közötti részeken végezték el. Így többek között kimaradtak az Új úti tömbök és a Komáromi utca is. Az adatokból többek között kiderül, hogy a városban az önkormányzati parkolók száma alig több mint 2100, a különböző bevásárlóközpontok parkolóival közel 5 ezer férőhely van. Azonban autóból mintegy háromszor ennyi van jelenleg Tatán, nem számítva a környező településekről érkező járműveket.

Tatán mintegy ötezer parkoló van a városban, autóból azonban legalább háromszor ennyi. Most három új parkoló építésével növelnék a szabad helyek számát.
Új parkoló épülhet a Dobroszláv utcai távfütőmű helyén is
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

Ezekből az egyszerű alapadatokból is jól látszik, hogy jóval több az autó, mint a parkoló. Michl József polgármestertől megtudtuk, hogy már évek óta keresik a probléma megoldását. Ennek részeként három új parkoló épülhet a közeljövőben a városban. 

Hamarosan megkezdődhet az új parkolók építése

– A Dobroszláv utcai távfűtőmű helyén egy murvás parkolót hozunk létre. A sportcsarnok mellett is szeretnénk bővíteni a parkolási lehetőséget. Itt már két területet meg is vásárolt az önkormányzat erre a célra. Illetve a Fáklya utca elejére is tervezünk egy új parkolót, amire már a pályázatot be is nyújtottunk. Ezeknek a helyeknek a kialakításával szeretnénk elérni a 2500-2800 férőhelyes önkormányzati tulajdonú parkolószámot. Azt reméljük, hogy ezek segítségével könnyebb lesz Tatán parkolni – magyarázta a polgármester, aki kiemelte, hogy tovább folyik a vizsgálatuk. Ugyanis azt szeretnék elérni, hogy "pörögjenek" a parkolók. 

– Valamilyen rendet ki kell alakítanunk, hogy mindenki találjon magának az elintéznivalójához a helyszínen szabad parkolót – szögezte le Michl József. 

Információink szerint az új parkolókra már nem is kell sokat várni. A közeljövőben elkezdődhet a Dobroszláv utcában a murvás parkoló kialakítása, ami remélhetőleg az Ady Endre út és az Egység utca telítettségét fogja megszüntetni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában