Jubileum

2024.05.26. 17:47

Füzitői Napok: díjátadóval, kulturális programokkal ünnepeltek

Harmincadik alkalommal szervezték meg a Füzitői Napokat a településen. A háromnapos rendezvényen díszpolgári cím is gazdára talált, helyi fellépők mutatkoztak be, valamint koncertekkel, kulturális programokkal is készültek a szervezők.

Kemma.hu

Már csütörtökön megkezdődtek a Füzitői Napok programjai a településen. Ahogy arról korábban is írtunk az Almásfüzitői Timföldgyár Fúvószenekarát hetvenöt éve alapították, ennek alkalmából nyílt kiállítás a könyvtárban. A programot a komáromi Past Vibes zenekar színesítette.

A Füzitői Napokon a mazsorettek is felléptek
A Füzitői Napokon a mazsorettek is felléptek
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Másnap gyereknapi programokkal készültek, ahol négy állomáson várták a gyerekeket különféle játékos feladatokkal. A végpont Azaum volt, ahol Beró László polgármester várta a kicsiket a zsákbamacskákkal, amelyeket a testület tagjai és az ácsi bakancsos klub ajánlott fel. Barna Zsombor Vitéz László bábelőadással jött a településre. A füzitői nagyik sem tétlenkedtek, mintegy háromszáz palacsintát sütöttek a gyerekeknek, amelyet mind elfogyasztottak a kicsik.

Szombaton nem maradhatott el a hagyományos főzőverseny sem, ahol ezúttal lecsót kellett főznie a vállalkozókedvű csapatoknak. Az esemény hivatalos megnyitóján Beró László polgármester és Molnárné Taár Izabella, a járási hivatal vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Ez alkalommal adják át minden esztendőben a település elismeréseit is.

Díszpolgári címet érdemelt ki Kópéné Kozell Lídia, aki a füzitői iskola tanára volt. A díjazott 1935-ben született Budapesten. Nagyapja tanár volt, ezért nem véletlenül őt is vonzotta ez a pálya. Tanítói, majd tanári diplomát szerzett, az egyetemi évek alatt pedig férjét, Kópé Józsefet is megismerte. 1958-tól férjével a füzitői iskolában tanítottak, házasságukból pedig ikerfiaik születtek.

Kópéné Kozell Lídia szakköröket vezetett, a dolgozók iskolájának aktív közreműködője lett, tagozatvezetőként büszke volt rá, hogy a felnőtt emberek munka mellett is felkészülten jelentek meg az órákon, többen közülük le is érettségiztek. Magyar–orosz szakos tanárként több alkalommal eljutott Moszkvába, Szentpétervárra továbbképzések keretében. Diákjai jól szerepeltek a versenyeken, a pályakezdőket pedig örömmel karolta fel. 1990 novemberében ment nyugdíjba, Budapesten él fiaival. Az eseményen nem tudott jelen lenni, így egyik fia tolmácsolta szavait és vette át a díjat.

A délután folyamán helyi és környékbeli csoportok is felléptek: a szőnyi mazsorettek, az óvoda néptánccsoportja és a We know táncosai.

A Kemma.hu díja után újabb elismerés járt a női focistáknak a Füzitői Napokon

A megnyitón az Almásfüzitői Sport Club női labdarúgó-szakosztályát is díjazták, akik Almásfüzitő Községért emlékérmet kaptak. A csapat 2021-ben alakult, legelső bajnoki évükben veretlenül nyertek bajnoki címet az U18-as leány bajnokságban. Idén még eredményesebbek voltak. A felnőtt futsalosok az NBII-es bajnokságot megnyerték, a Dunaújváros ellen pedig kivívhatják helyüket az az első osztályba kerülésért.

Nem csak csapatként teljesítenek jól, hanem egyéniben is, Katona Vanda és Bácskai Betti gólkirályi címeknek is örülhettek. Mindemellett a Kemma.hu által meghirdetett Az év női sportcsapata versenyt is megnyerték, amely jó visszaigazolás volt arról, hogy szurkolóik bizalmát is élvezik. Az elismerést Engelbrecht Fanni csapatkapitány vette át Beró László polgármestertől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában