Kemma.hu videó

2024.05.23. 20:55

Kiállítás nyílt a timföldgyári fúvószenekarról, muzsikájukat a Magyar Rádió is játszotta +fotók, videó

Hetvenöt éve alapították meg az Almásfüzitői Timföldgyár Fúvószenekarát. Ennek emlékére nyílt kiállítás, ahol fényképek, régi hangszerek, kézzel írott kották is helyet kaptak.

Körtvélyfáy Dina

A kiállítás előtt a komárom Past Vibes zenekar térzenével várta az érdeklődőket a művelődési ház előtt, majd a résztvevők a könyvtárba mentek, ahol megtekintették a kiállítás anyagát.

A kiállítás sok érdeklődőt vonzott
A kiállítás sok érdeklődőt vonzott
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Beró László polgármester felidézte, a timföldgyár működésének ideje alatt pezsgő kulturális és sportélet volt a településen. Elmondta, jól emlékszik a május elsejei felvonulásokra is, amelynek részeként a fúvószenekar teherautón járta végig a települést indulókat játszva.

Török Tímea intézményvezető köszönetet mondott azoknak, akik sokat segítette a tárlat létrejöttében.

Tóth László, Tóth Lajosnak, a zenekar egykori karnagyának fia is ellátogatott az eseményre. Arról beszélt, édesapja rengeteg energiát és munkát áldozott a zenekarra, amelynek meg is lett az eredménye, a csúcson körülbelül negyven alkották a fúvószenekart. Egyre komolyabb műveket játszottak, több alkalommal is leadták muzsikájukat a Magyar Rádióban. Édesapja korai halála után Mesterházi György vette át a zenekar vezetését. A fúvószenekar utoljára egy Komáromi Napok alkalmával lépett fel.

Az eseményen részt vett Molnárné Taár Izabella, a járási hivatal vezetője és Csige János, a timföldgyár volt vezérigazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában