Fejlemény

2024.06.17. 15:38

Letartóztatták a késelőt, aki buszsofőrt szúrt meg

A felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta az elkövető férfi letartóztatását.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében, a bizonyítás veszélyeztetésének megakadályozása érdekében rendelték el a letartóztatást, melyet az ügyészség indítványára a nyomozási bíró július 17-ig rendelt el. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, munkavégzés közben egy férfi lábon szúrt egy autóbuszvezetőt Komárom-Esztergomban. A megtámadott és megszúrt vezető már korábban jelezte a munkáltató felé, hogy egy renitens személy a torka elvágásával is megfenyegette és kérte a munkáltató intézkedését. Most bekövetkezett az, amire az autóbuszvezető felhívta a telephelyvezető figyelmét és kérte a segítségét.

A Tatabányai Törvényszék szerint a férfi június 15-én a vérteskethelyi buszmegállóban felszállt a menetrend szerint közlekedő távolsági autóbuszra. A férfit az autóbusz vezetője felszólította, hogy szálljon le a buszról, őt nem fogja elvinni, tekintettel arra, hogy őt az elkövető mintegy egy hónappal ezelőtt megfenyegette, hogy megöli.

Ezután a vádlott megfenyegette a sofőrt azzal, hogy őt meg fogja szúrni, majd a zsebéből elővett egy csavarhúzót és legalább 5 alkalommal, nagy erővel felé szúrt, amely szúrások közül egy alkalommal eltalálta a sértettet. A szúrás miatt nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, de a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában