Emlékezés

2024.05.26. 16:03

Emléktáblát kapott a 75 éves horgászegyesület

Különleges gyermeknapot tartottak Kisbéren. Rekordkisérlettel és emléktábla avatással ünnepelte 75. születésnapját a horgászegyesület.

Kemma.hu

Több mint 200 kisgyerek horgászott együtt a kisbéri Park-tavon szombaton. A Kisbér Horgász Egyesület 75. születésnapján emléktábla avatás és rekordkísérlet is volt. 

Különleges gyermeknapot tartottak Kisbéren. Rekordkisérlettel és emléktábla avatással ünnepelte 75. születésnapját a horgászegyesület.
Rekordkisérlettel és emléktábla avatással ünnepelte 75. születésnapját a horgászegyesület. 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A gyerekek délelőtt fogtak pecabotot, hogy felállítsák a legtöbb együtt horgászó egyesület rekordját. Délután pedig ünnepséggel folytatódott az esemény: a Kisbéri Horgász Egyesület 75. születésnapja alkalmából avattak emléktáblát az egyesület tanyaházának falán. 

Emléktábla került a falra

Az eseményen többek között részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a terület országgyűlési képviselő is, aki gratulálta a szervezőknek és a rekordban résztvevőknek is. 

– Ha visszaszámolunk 75 évvel azelőttre, 1949 nem egy könnyű év volt Magyarország történelmében. Nagyon hálásak lehetünk minden olyan civil szervezetnek, amely ezekben a nehéz időkben szerveződve, önállóan megpróbálta a civil közösséget összetartani. És ez az egyesület túlélve ezeket a nehéz éveket napjainkban is Kisbér legnagyobb tagszámú civil szervezete. És valóban egy tartalmas, környezetközeli és felelősgondolkodásra nevelő szervezetként ad kikapcsolódási lehetőséget a fiataloknak is – mondta a képviselőasszony, aki szerint az alapítók is őrülnének annak, hogy a vezetők meg tudták őrizni a szervezet célját. meg tudták őrizni a közösség megtartó erejét és a lelkét.

– Köszönjük meg minden alapítónak, és az eddigi vezetőknek is ezt a 75 évet – tette hozzá. 

Az egyesület

A kisbéri egyesület 1949-ben alakult 7 fővel, majd 1952 ben már 24 főre gyarapodott, 1991-re ez már 72 főre emelkedett. 2000-ben három horgászegyesület fúziójából alakult a jelenlegi szervezet. Kiemelt rendezvényük a hagyományos éjszakai horgászverseny, ahol több mint 40 két fős csapat érkezik az ország több vármegyéjéből is. A Park-tó partján lévő tanyaházat, amelyre felkerült az emléktábla még 1971-ben kezdték építeni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában