Megújuló energia

2024.04.17. 13:25

Felújítják az egykori tatai vízimalmot

Energetikai korszerűsítést végeznek a Német Nemzetiségi Múzeumban. Az egykori vízimalom többek között padlófűtést is kap.

Kemma.hu

Üres a tatai Német Nemzetiségi Múzeum alsó szintje. Sőt a járólapokat is felszedték már. Az egykori vízimalom épületét ugyanis felújítják. Erről Michl József, Tata polgármestere számolt be közösségi oldalán. 

Energetikai korszerűsítést végeznek a Német nemzetiségi Múzeumban. Az egykori vízimalom többek között padlófűtést is kap.
Az egykori vízimalom padozatát padlófűtésre cserélik
Fotó: Német Nemzetiségi Múzeum

Mint mondta: folytatódik az önkormányzati tulajdonú épületek energetikai korszerűsítése. Ennek keretében cserélik ki a Német Nemzetiségi Múzeum padlózatát. 

A vízimalom padlófűtést kap

– Hálás köszönet a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, hogy a Betlhem alapítványtól nyert pénzt arra költötte, hogy végre megoldjuk, hogy itt télen is jó idő legyen. Mert eddig csak a radiátorok nem tudták annyira befűteni. Hideg volt itt mindig és nem tudtunk gyerek muzeológiai, múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartani – magyarázta a polgármester, aki hozzátette, hogy ezzel nem fejeződik be a felújítás. Nemcsak használja, de be is mutatja a múzeum a megújuló energiaforrásokat. 

– Az udvaron egy szaletlit építünk, egy bemutató teret, ahol az elmúlt századoknak már azokat az előzményeit is bemutatjuk, ami a megújuló energia gondolkodásmódhoz már akkor hozzájárult. És hogy a mai napig hova jutott el a gondolkodása az embereknek. Az udvaron állt egy ház, annak a helyére az örökségvédelemmel egyeztetve egy másik kis épület kerül, amiben bemutatjuk ezt az új érdekességet is a látogatóknak – tette hozzá a városvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában