Rossz hír

2024.04.11. 20:16

Fél év alatt hat sztrók. Újra kórházban az öt éves baji kislány

Csütörtök reggel újra rosszul lett Kinga. Szülei nem késlekedtek és azonnal indultak a budapesti kórházba. Kinga a hatodszor is sztrókot kapott.

Kemma.hu

Nagyon jól indult Kinga hete. Teli várakozással és izgalommal indultak hétfőn reggel Szegedre, ahol találkozhattak azzal az orvossal, aki megműti majd a Moyamoya-szindromában szenvedő 5 éves kislányt. Átesett egy komolyabb altatásos beavatkozáson, ahol érfestést csináltak neki, hogy feltérképezzék az érhálózatát. Kinga jól viselte a beavatkozást és a kórházban is jól érezte magát. Másnap pedig már jöhettek haza. 
A Kemma.hu-nak Gabi, Kinga édesanyja kedden elmondta, hogy még egy vizsgálatra lesz szükségük, hogy minden meglegyen a várvavárt műtéthez. A tervek szerint májusban véget is érhet a rémálom, és Kinga végre meggyógyuhat. Azonban az élet megint nagyon csúnyán közbeszólt. Újabb sztrókot kapott Kinga. 

Hétfőn reggel újra rosszul lett Kinga. Szülei nem késlekedtek és azonnal indultak a budapesti kórházba. Kinga a hatodszor is sztrókot kapott.
A hét jól kezdődött Kingának a szegedi kórházban. Azonban a sztrók most sem kímélte
Fotó: Beküldött

Kinga kicsit benáthásodott Szegeden. Ezt Gabi árulta el a Kemma.hu-nak, amikor még a kórházban voltak. Az édesanya ugyanis attól rettegett, hogy valamilyen fertőzést elkapott kislánya. Ugyanis minden eddigi sztrók egy gyerekbetegséggel indult. Azonban szerdán úgy látszott, hogy minden rendben van, Kinga nem lett rosszabbul. A jó hírre kollégáink meg is beszélték a családdal, hogy csütörtökön meglátogatják a kislányt, hogy elmeséljék nekik szegedi élményeiket, illetve megcsodálják Kinga új, rövid frizuráját. Azonban a találkozó elmaradt. 

A hatodik sztrók

Csütörtök reggel Gabitól rossz hírt kaptunk: Kinga megint rosszul lett. Nem hallott, és zavartnak tűnt. Azonnal autóba ültek és mentek a Heim Pál kórházba, ahol sajnos beigazolódott félelmük. Kinga hatodszorra is sztrókot kapott. Egyelőre nem tudni, hogy milyen komoly a baj és ez mennyire befolyásolja a műtéttel kapcsolatos terveket. Amint pontosabb híreket kapunk beszámolunk róla. Addig is nagyon szorítunk Kingának és reméljük, hogy hamarosan bepótolhatjuk a találkozást. 

Mint arról korábban a Kemma.hu elsőként beszámolt, Kingára nyitott koponyaműtét vár(na a tervek szerint). Szeptemberben derült ki róla, hogy Moyamoya-szindrómája van. A betegségben szenvedőknél az agyi verőér beszűkül, ami sztrókot okoz. Kinga március elején  újabb agyi infarktust kapott, már a negyediket, ami ezúttal az agya jobb oldalának hat centiméteres részét érintette. A kislánynak fájt a füle és nem tudta mozgatni a bal oldalát, mentő vitte a Heim Pál kórházba. Egy hétig voltak a kórházban, közben ötödszörre is sztrókot kapott, ezúttal kisebbet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában