Hagyomány

2024.04.08. 10:54

Széchenyi-nap keretében vetélkedtek, sportoltak

A legnagyobb magyarról elnevezett komáromi technikumban ismét összemérték tudásukat a tanulók. A Széchenyi-nap keretében rengeteg vetélkedőn vehettek részt a diákok, voltak, akik kiránduláson vettek részt.

Körtvélyfáy Dina

A Széchenyi-nap hosszú évtizedek óta hagyomány a TSZC Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikumban. Ebben az évben is változatos programok várták a diákokat, mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelőt. Kulturális, sport, tudományos-ismeretterjesztő és művészeti programokból lehetett választani.

A Széchenyi-nap programjai között múzeumpedagógiai foglalkozás is szerepelt, a diákok a Brigetio Látogatóközpontba látogattak el
A Széchenyi-nap programjai között múzeumpedagógiai foglalkozás is szerepelt, a diákok a Brigetio Látogatóközpontba látogattak el
Fotó: TSZC Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum  / Forrás: Facebook

A Széchenyi-nap a sportról is szólt

A fennállásának 80. évfordulóját tavaly ünneplő tanintézetben a nap kiemelkedő eseménye a hagyományos Széchenyi-kupa volt. Évtizedes hagyomány, hogy ezen a napon a város középiskoláinak egy focitornát szerveznek a sportcsarnokban. Az idei kupa a Jókai-gimnázium vitrinjében kapott helyet. A Széchenyi csapata bronzérmes lett.

A foci mellett más programokat is szerveztek. Voltak, akik Budapestre, a Lánchídhoz és a Természettudományi Múzeumba kirándultak, mások kosárlabdázásra, pingpongra neveztek. Sokan tekintették meg Hadik-filmet, többen tematikus rajzversenyen és karkötőkészítésen, tortasütő versenyen vettek részt. Volt még Széchenyi életével kapcsolatos prezentáció készítése és annak előadása, Széchenyi és Kossuth életéből kvíz készítése és nem utolsó sorban a múzeumpedagógiai foglalkozás a Brigetio Öröksége Látogatóközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában