Összejövetel

2024.04.24. 13:36

Németországból is hazahúzta a szívük a leszármazottakat a csolnoki rokontalálkozóra

Összegyűlt a rokonság, új ismeretségek, barátságok is köttettek. Megérte a belefektetett energia és munka, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a rendhagyó csolnoki rokontalálkozó résztvevői.

Walczer Patrik

– Szervusz rokon! Hát annyiszor találkoztunk az utcán és nem is tudtam, hogy van közünk egymáshoz! – veregette meg egy férfi egy másik résztvevő vállát, miután a rendezvényen összetalálkoztak. A rádöbbenés általános volt a csolnoki rokontalálkozón, nem ők voltak az egyetlenek, akik spontán beszélgetni kezdtek egymással, hisz az volt a cél, hogy a Pfluger család leszármazottai kötetlenül ismerkedjenek.

Összegyűlt a rokonság, új ismeretségek, barátságok is köttettek. Megérte a belefektetett energia és munka, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a rendhagyó csolnoki rokontalálkozó résztvevői.
Előkerültek a régi fényképek a Pfluger leszármazottak rokontalálkozóján.
Fotó: W.P. / Forrás:  24 Óra

Az asztalokra ki voltak helyezve a családfák, az idősebb generációk tagjai talán jobban emlékeztek a közös ősökre, de a fiatalok is igyekeztek áttanulmányozni, hogy kinek ki volt a nagy- vagy dédszülője.

– Ó erre még emlékszem, nem is tudtam, hogy készült ekkor fénykép! – mondta egy idősebb hölgy, majd mesélni kezdte, hogy kikkel szerepelt a megsárgult régi képen. Ahogy az ilyenkor lenni szokás, az ismeretlen személyeket közös erővel próbálták rajtuk beazonosítani, persze több-kevesebb sikerrel.

Sikeresnek bizonyult a rokontalálkozó

„A mi Pflugerek, akik egy vérből valók vagyunk” mottóval illetett rokontalálkozó megszervezése ifj. Reményi László alpolgármesterhez fűződik, aki a helyi művelődési házba invitálta vérrokonait, a meghívottak hozzátartozóit, a feleségeket, férjeket, barátokat és barátnőket. Az összejövetelen külön rózsákkal köszöntötte a legidősebb rokonokat, Szányiné Boris Annát, Janositz Józsefnét és Tittmann Mihálynét.

Ifj. Reményi László rövid, vetítéssel egybekötött „előadással” idézte fel, hogy a közös őseik – vagyis Pfluger Mihály és felesége, Putz Franciska, avagy a „szülők” – révén a Pflugerek beletartoznak az ősi csolnoki sváb családok közé. 2023. november végétől folytatta a gyűjtő-szervezői munkát, hisz az volt a célja, hogy egy rendhagyó rokontalálkozót szervezzen. 238 személyt szólított meg és a 10 Pfluger testvér leszármazottaival, illetve a meghívott hozzátartozóival együtt 135 fő vett részt az eseményen. Volt, aki Németországból látogatott haza, hogy együtt ünnepelhessen a rokonokkal.

A vacsora, majd a kötetlen beszélgetés után következett a hajnalig tartó retro disco, melyben Planger László (Deril) felelt a hangulatért. Ifj. Reményi László megjegyezte, számtalan pozitív visszajelzést kapott a résztvevőktől, akiktől a későbbiekben további információt szeretne gyűjteni a családfa bővítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában