Felújítás

2024.04.17. 14:11

Ősi módszerrel újítják fel a tanösvényt

Elkezdődött a Fényes-tanösvény felújítása is, a pallókat egy speciális, különleges fával javítják ki. A tanösvény a felújítás ideje alatt is látogatható.

Kemma.hu

Megkezdődött a Tatai Fényes Tanösvény felújítása, a napokban a Városkapu Közhasznú Zrt. munkatársai első ütemben 150 méter hosszan újítják fel a pallósétányt. Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az előkészítés során kiemelt szerepet kapott a környezetbarát kivitelezés, a tartósság, és a költséghatékonyság. 

Elkezdődött a Fényes-tanösvény felújítása is, a pallókat egy speciális, különleges fával javítják ki. A tanösvény a felújítás ideje alatt is látogatható.
Különleges, ősi módszerrel újítják meg a tanösvény pallóit. 
Fotó: Facebook/Tata Város

Megégetik a tanösvény pallóit

A kivitelezés az eredeti szelvény metszetek alapján zajlik, kiegészítve az eltelt üzemeltetési időszak tapasztalataival, így elsősorban a tartósság és használati időtartam növelése a cél. Ennek érdekében a Magas-Tátrából és Ausztriából származó vörösfenyőt használnak, a faanyag tartósságát pedig nem vegyszerrel biztosítják, hanem faipari szakemberek javaslatára egy ősi módszer alkalmazásával, a faanyag felületének megégetésével. A kivitelezés során, tekintettel az élővilágra, alacsony zajterhelésű akkumulátoros gépeket használnak. A felújítás ideje alatt a tatai tanösvény továbbra is látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában