Spórolhatsz!

2024.04.24. 12:13

Olcsóbb lett a dízel: megtaláltuk, hol tankolhatsz a legolcsóbban!

Jelentős gázolajár csökkenést hozott a szerda. A dízel nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal csökkent, ami, ha jól választunk benzinkutat a pénztárcánkon is meglátszik majd. A benzin ára a hét közepén nem változott.

Kemma.hu

A szerdai gázolajár csökkenés nyomán az átlagárak április 24-től az alábbiak szerint alakulnak: a 95-ös benzinhez 650 Ft/liter áron, a gázolajhoz pedig 639 Ft/liter áron juthatunk hozzá. A töltőállomások dízel árai azonban jelentősen eltérhetnek az átlagtól lefelé és felfelé is. Megnéztük, mi a helyzet a benzinkutakon, és meg is találtuk, hol tankolhatnak legolcsóbban a sofőrök Esztergomtól a Bakonyaljáig.

Male,Hand,Close-up,Refueling,A,Black,Car.,Higher,Oil,Prices diesel gázolaj dízel
Csökkent a dízel ára, de nem mindegy, hol tankolsz!
Forrás:  Shutterstock

A holtankoljak.hu adatai szerint Tatabányán a legtöbb helyen 637-639 forintért tankolhatsz, de van kút, ahol 641 forintért számolják a dízelt. Viszont ha szemfüles vagy, az Erdész útra mész, ahol 632 forintos literáron juthatsz a gázolajhoz. Ha elmész Vértesszőlős felé, ott még egy hajszálnyival alatta is behúzhatod.

Oroszlányban is érdemes figyelni a kútválasztásnál, hiszen tankolhatsz literenként 634 forintért, 637 forintért, de 641 forintért is. Viszont ennél majdnem 10 forintért alacsonyabb áron juthatsz üzemanyaghoz Kocson (632) és Tarjánban (631,9). Komáromban 637-641 között mozog az ár, Esztergomban 637, Kisbéren 639,9 forintot kérnek el literenként.

A tataikaknak nagyon kell figyelniük, mert ott a legnagyobb a különbség. Igaz, ez az M1-es miatt van. A Faller Jenő úton egész Komárom-Esztergom vármegyében a legolcsóbban: 622 forintos liter áron tankolhatsz, de az Agostyáni úton is csak 623 forint az ár. Ezek a többi kút árához (637-641) képest egy teli tanknál már szép különbséget eredményezhetnek. Ha Tatánál az M1-esen tankolsz, 668,9 forintot kell fizetned literenként. Mégsem itt a legdrágább a gázolaj a vármegyében: Bábolnánál, az M1-esen  682,9 forintot kérnek egy liter dízelért, ami több mint 60 forinttal drágább a vármegye legolcsóbb kútjának áránál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában