Kiadvány

2024.04.06. 08:11

Művészeti sajtóbibliográfia jelent meg

Képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítások Komárom-Esztergom megyében – 1986-2000 címmel jelent mg egy sajtóbibliográfia, amelyet Nász János jegyez, és Wehner Tibor művészettörténész lektorálta.

Kemma.hu

A bibliográfia az 1986-ban megjelent adattáruk szerves folytatása, melyben 1986 januárjától 2000 decemberéig 1801 megyei kiállítást dokumentált a szerző. A háromszázötven oldalas kötet anyagát három évig gyűjtötte a szerző. 

Képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítások Komárom-Esztergom megyében – 1986-2000 címmel jelent mg egy sajtóbibliográfia, amelyet Nász János jegyez
Képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítások Komárom-Esztergom megyében – 1986-2000 címmel jelent meg egy sajtóbibliográfia, amelyet Nász János jegyez
Fotó: H. B. / Forrás:  24 Óra

„Nász János művészeti bibliográfiájának két kötete – valamint az Art Limes című folyóirat tematikus, Komárom-Esztergom megyei lexikális város-számai (Dorog, Esztergom, Tata, Tatabánya) – révén a térség művészeti történéseket dokumentáló eseményeire és forrásaira, a hely művészetének a XVIII. Századtól napjainkig ívelő krónikájára vonatkozó ismeretek immár szélesebb körben is közreadottak és elérhetőek.” – fogalmazott Wehner Tibor bevezetőjében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában