Helyi közélet

2024.04.28. 12:20

Kilencvenkilencedszer léptek színpadra a kamarazenészek Környén

Koncertet adott a Soltész István Kamarazenekar a Művelődési Házban. A zenekar az elmúlt évek során számos rendezvény, jótékonysági kezdeményezés részese volt, az idei tavaszköszöntő különlegessége az volt, hogy megalakulásuk óta 99. alkalommal léptek színpadra.

Kemma.hu

Soltész István fél évszázadig tanított a tatai zeneiskolában, nyugdíjba vonulása óta vezeti az örömmuzsikáló kamarazenekart, amely első alkalommal 2017-ben adventi, 2019 márciusában nőnapi, 2022-ben ősz, idén pedig tavaszköszöntő koncerttel, a barokktól a napjainkig terjedő zenés időutazással ajándékozta meg a nagyérdeműt.  

 A Soltész István Kamarazenekar remek koncertet adott
 A Soltész István Kamarazenekar remek koncertet adott
Forrás: kornye.hu

A hangverseny gondolata hét esztendeje Takács Karolinában született meg, s közös kapocsként segítette a megvalósítást, hiszen az intézmény pedagógusaként és a kamarazenekar tagjaként is részt vett az esemény életre hívásában, a hagyomány megteremtésében.
Remek műveket szólaltattak meg olyan kiváló művészek és tehetségek szólisták, mint Soltész Ágnes (a Magyar Állami Operaház zenekarának koncertmestere), dr. Lakatos János, Berendi Viktória (a tatai Menner Bernát Zeneiskola tanára), Kovács Luca (a Thália Tanoda növendéke).

A rendezvényen környei diákok is megcsillogtathatták tehetségüket és színpadra léphettek, hiszen a zeneszámok között Erdélyi-Horváth Illangó, Kószás Balázs, Krüpl Adrienn, Ruff Botond és Wittman Sára konferált.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában