Nyeremény

2024.04.03. 15:37

Harckocsikon ünnepelték a győzelmüket

Különleges élményben lehetett része a nyertes fataloknak. A Klapka-kupa különdíjasai a szomódi lőtéren ismerkedhettek meg a tatai dandár nagyvasaival.

Goletz-DeáK Viktória

Felejthetetlen élményt szerezek a gyerekeknek a tatai katonák. A szomódi lőtéren vehették át különdíjukat azok a diákok, akik a 2023. évi Országos Haditorna Verseny Klapka-kupa vármegyei döntőjében kiváló teljesítményt nyújtottak. Ennek elismeréseként Leopard 2A4 HU éleslövészettel egybekötött haditechnikai bemutatón vettek részt – írták a tatai dandár közösségi oldalán.

Különleges élményben lehetett része a nyertes fataloknak. A Klapka-Kupa különdíjasai a szomódi lőtéren ismerkedhettek meg a tatai dandár nagyvasaival.
A Klapka-kupa különdíjasai egy felejthetetlen napot tölthettek a szomódi lőtéren.
Forrás: Klapka György 1. Páncélosdandár

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly 7 általános iskolai és 21 középiskolai csapat mérte össze tudását és erejét az Országos Haditorna Verseny Komárom-Esztergom Vármegyei fordulójában. 

A Klapka-kupa igazi próbatétel volt a fiataloknak

A diákok különböző feladatokon vettek részt: lézerpuska-lövészet, akadálypálya, kézigránátdobás, tájfutás - MÁTRIX, honvédelmi totó, katonai gépjármű tolás, sebesültszállítás, elsősegélynyújtás és katonai tereptan, de a fegyveres váltófutás is a próbatételek között szerepelt. A verseny célja a többi között a honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel, a hozzá szorosan kapcsolódó értékek közvetítése, a fiatalok készségeinek, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek a fejlesztése, valamint az, hogy lehetőséget nyújtsanak a tanulóknak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására és a felkészültségük összemérése. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában