Felújítás

2024.04.23. 20:20

Less be velünk a kulisszák mögé - ilyen lesz a művelődési ház!

Rá sem lehet ismerni a művelődési ház földszintjére. Már csak egy hónap és átadják a felújítás alatt álló területet.

Kemma.hu

Hamarosan korszerűbb körülmények fogadják a művelődési ház színháztermének látogatóit. Féltávhoz érkezett az 59 milliós felújítás.

A felújítás féltávhoz érkezett Bokodon.
A felújítás alatt a színpadi hang- és fénytechnika is megújul
Fotó: Hagymási Bence

Csonka László polgármester örömmel újságolta, hogy féltávhoz érkezett a felújítás, amivel a bokodiak egyik régi álma válik valóra. Ottjártunkkor is nagy munkában voltak a szakemberek: a színpadi hang- és fénytechnikán dolgoztak. Egyebek mellett kicserélik az erősítőket, a keverőket, a mikrofonokat, a hangszórókat és a reflektorokat.

Rá sem lehet ismerni a teremre, akkora a változás. Kicserélték a csaknem 60 éves székeket, helyettük 162 spanyol gyártmányú ülőhelyet szereltek be a kulturális intézmény nagytermébe. Ezenkívül újak az ajtók. Mindközül a főbejárat különleges szerzemény, ugyanis az egyik helyi lakos keze munkáját dicséri a bútordarab. Megújult a padlóburkolat, továbbá három légkondícionáló berendezés gondoskodik majd a kellemes hőérzetről a nyáron. A támogatásból akadálymentesített lett a földszinti mosdó.

A fejlesztés féltávhoz érkezett Bokodon
Csonka László polgármester szerint a bokodiak régi álma válik valóra a felújítással
Fotó: Hagymási Bence

A fejlesztés pályázati forrásból jöhetett létre, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán 59 millió forintot nyert Bokod. A végeredmény rövidesen látható, május 25-én felavatják a megújult termet. Ezenkívül aznap lesz a falunap, továbbá lesz még egy ünnep: 30 évvel ezelőtt vette fel a helyi általános iskola Móra Ferenc nevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában