Jubileum

2024.04.03. 15:33

EMeRTon-díjas énekessel ünnepelte a tavaszt Oroszlány

Sasvári Sándor, Sipos F. Tamás, végül, de nem utolsó sorban Herczku Ági és a Banda lépett a Kölcsey szabadtéri színpadára. A 70 éves város jubileumi ünnepségsorozat koncertjeinek közönsége nemcsak a dalokért volt hálás, az előadók "megnyitották" a tavaszt is.

Kemma.hu

Tavaszköszöntő rendezvényt szervezett az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár a 70 éves város jubileumi ünnepségsorozat részeként.

Jubileumi ünnepségsorozat koncertekkel Oroszlányban
A jubileumi ünnepségsorozat koncertjeit Sasvári Sándor nyitotta meg
Forrás: Beküldött

A szervezők jó előre gondoskodtak arról, hogy kicsi és nagy egyaránt jól érezze magát a rendezvényen. A főtérre, a Szent Borbála térre szervezett programok elsősorban akadálypályát és társasjátékot ígértek. A felnőttek pedig három remek koncert várta.

Elsőként Sasvári Sándor, EMeRTon-díjas énekes lépett a szabadtéri színpadra. Repertoárjában a közismert musical és filmdalok mellett A Fejedelem című rockopera himnusza, a Kárpátok között is felcsendült. Megidézte Zrínyi Miklós hadvezér alakját és Bercsényi Miklós kuruc főgenerálist is.

Őt a népdal és a folklór zenét ötvöző koncert követte, Herczku Ági és a Banda lépett a világot jelentő deszkákra. A műfajhoz köthető különleges hangszerek megszólaltatása közepette erdélyi, székely, gyimesi nótákat, valamint egy somogyi ’48-as dalt is előadtak. – Bizonyos részek illeszkednek Oroszlány helytörténetéhez, illetve kultúrtörténetéhez. Van egy zoborai összeállításunk, Nyitra megyéből, ami Kodály Zoltán és Bartók Béla gyűjtéséből származik – nyilatkozta a helyi televíziónak Herczku Ági, aki utánaolvasott, hogy a török kiűzése után ebből a megyéből is telepítettek egykor szlovákokat a bányászvárosba. Mint mondta, bízik benne, hogy más húrok is megpendülnek majd az előadás alatt.

Jubileumi ünnepségsorozat Trabanttal

A program zárásaként a méltán népszerű Sipos F. Tamás, az Exotic zenekar egykori frontembere hozta el legismertebb dalait. A közönség szinte egy emberként énekelte vele a Buli van a parton, a Nincs baj Baby, a Nézz rám, tizedes! és nem utolsó sorban a Trabant című slágert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában