Kiállítás

2024.04.12. 11:28

Bibliai Logók a környei művelődési házban

Bibliai Logók címmel nyílt kiállítás a környei művelődési házban. A Környei Református Missziói Gyülekezet nevében Szilágyi Sándor helyettes lelkipásztor köszöntötte a vendégeket, akik között voltak olyanok, akik több száz kilométerről érkeztek a faluba.

Kemma.hu

A Környei Református Missziói Gyülekezet nevében Szilágyi Sándor helyettes lelkipásztor köszöntötte a vendégeket

Forrás: fotó: kornye.hu

A „Bibliai Logók” című vándorkiállítást április 22-éig látható a művelődési ház előterében. Szilágyi Sándor elmondta: a képek Balog István kárpátaljai fiatalember művei, 2017-ben készültek a reformáció 500. emlékévére. Az volt a szándéka, hogy egy-egy bibliai történetnek, vagy bibliai személynek a logószerű megjelenítésével is Isten igéjét közelebb vigye az emberekhez.

Bibliai Logók címmel nyílt kiállítás a környei művelődési házban
Bibliai Logók címmel nyílt kiállítás a környei művelődési házban
Forrás: fotó: kornye.hu

A tárlatismertetőben az alkotó is így fogalmaz: „A Bibliai Logók projekt célja, hogy odavonzza az emberek tekintetét és szívét Istenhez. Fontosnak tartom, hogy jobban megismerjük a Szentírást és ezen keresztül Isten személyét.” A logókhoz egyenként történetek, igeversek, leírások kapcsolódnak – bár a képek önmagukról beszélnek, a kiegészítő írással azonban akár egy nem hívő ember számára is érthetővé válhat egy-egy Bibliai történet.

Pintér Béla keresztény énekes-zeneszerző a református missziói nap előadójaként szerepelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában