Támogatás

2024.04.24. 11:00

700 milliót osztanak szét az önkéntesek között

Idén is pályázhatnak az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatásra.

Kemma.hu

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Mint írták: a pályázati lehetőség évről évre biztosítja az egyesületek kiszámítható fejlődését, jelentős szerepet játszik abban, hogy folyamatosan erősödni tud a hivatásos és az önkéntes szervezetek közötti együttműködés. A tűzoltó egyesületek 2023-ban mintegy 10 ezer eseménynél támogatták a katasztrófavédelmi szervek munkáját. A vármegye illetékességi területén 31 önkéntes tűzoltó egyesület rendelkezik hivatásos tűzoltósággal kötött együttműködési megállapodással. Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázaton elnyert összeg tavaly megközelítette 30 millió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában