Helyi közélet

2024.04.07. 08:29

20 éves a tatabányai Humanitas SE boccia-szakosztálya

Húsz évvel ezelőtt alakult a tatabányai Humanitas SE boccia-szakosztálya. Ebből az alkalomból a Földi Imre Sportcsarnokban jubileumi ünnepséget és para bocciaversenyt rendeztek a hétvégén nyolc csapat részvételével.

Kemma.hu

A programon Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszöntötte az ország különböző részéről érkezett parasportolókat és hozzátartozóikat. Kiemelte: a szülők nélkül a mozgásukban akadályozott versenyzők nem tudnának hódolni ennek a sportnak, majd elismeréseket adott át az elmúlt húsz évben kimagasló eredményeket elért tatabányai csapattagoknak és a szervezőknek. 

Elismerést vehettek át az alapítók is. A képen balról: Tós Rezsőné, Tós Zoltán, Homolai Zsolt és Kiss András
Elismerést vehettek át az alapítók is. A képen balról: Tós Rezsőné, Tós Zoltán, Homolai Zsolt és Kiss András. Jobbra Szabó Istvánné
Forrás: 24 Óra

A Humanitas SE nevében Szabó Istvánné szakosztályvezető és Kiss Gábor elnök adott át köszönő emléklapokat. Annak a csapatnak is, amelynél a nyolc éve elhunyt Szabó Szonja, tatai szájjal festő képzőművész megtanulta ezt a sportot és meghonosította vármegyénkben. Ma már édesanyja viszi tovább ezt a hagyományt.  

A rendezvényt és a jubileumi programot köszöntötte a Magyar Para Boccia Szövetség elnöke, Csúri Ferenc is. Az ünnepi torta után kezdődött el a verseny a sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában