Évforduló

2024.03.10. 08:04

Ünnepeltek a nyugdíjasok, kulturális műsor is színesítette a jubileumot +fotók

Negyven év hosszú idő, mely egy civil szervezet életében jelentősnek számít. A jubileumi ünnepség a barátságról, a köszönetnyilvánításról, az összetartásról és az emlékezésről is szólt.

Walczer Patrik

Kulturális műsorral, régi fotókból nyílt kiállítással és tortázással egybekötött rendezvénnyel ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját a Barátság Kör Egyesület szombaton az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár épületében.

Negyven év hosszú idő, mely egy civil szervezet életében jelentősnek számít. A jubileumi ünnepség a barátságról, a köszönetnyilvánításról, az összetartásról és az emlékezésről is szólt.
Reményi Károlyné (balra), a jubileumot ünneplő klub elnöke oklevelet vehetett át Popovics Györgytől
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Az ünnepségen Jurásek Balázs, a rendezvény műsorvezetője köszöntötte a jelenlévőket, köztük Romanek Etelkát, a vármegyei közgyűlés alelnökét. Reményi Károlyné, a Barátság Kör Egyesület elnöke úgy fogalmazott: rengeteg sok változást, elmúlást és megújulást éltek meg az 1983-as megalakulás óta. Megköszönte a legidősebb klubtagoknak a munkáját és méltatta azokat, akik segítik klubvezetői feladatai elvégzésében.

Eltávozott klubtagokra is emlékeztek az ünnepségen

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője szerint az egyesület tagjai amellett, hogy számtalan programon és utazáson vesznek részt, kitartásukkal, összetartásukkal példát mutat a fiatalabb generációknak. Beszéde végén egy perc néma csenddel emlékeztek a jubileumot ünneplő egyesület már eltávozott tagjaira.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke úgy véli: a kerek évforduló is bizonyítja, hogy van mire emlékezni, van miből erőt meríteni a jövőre nézve. Kitért arra is, hogy Romanek Etelkával, és Troják Frigyessel, az „Életet az Éveknek” Országos Szövetség vármegyei elnökével közösen sikerült új alapokra helyezniük a vármegyei önkormányzat és a nyugdíjasok kapcsolatát.

Kocsis Gyula, az „Életet az Éveknek” Országos Szövetség alelnöke említette, hogy immár több mint 800 klub és 40 ezer nyugdíjas tagja van a szervezetüknek, majd Troják Frigyessel együtt méltatták Reményi Károlynét, hiszen a sikeres működéshez mindig szükség van egy jó vezetőre.

Mihelik Magdolna polgármester köszönetet mondott a jubileumot ünneplő szervezetnek, mely a kezdetektől fogva igen sokrétű és fontos szerepet tölt be a közéletben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában