Látni kell!

2024.03.02. 09:49

Tavaszköszöntő virágos kiállítás a könyvtárban +fotók

Színes, virágos rétre csöppen, aki ellátogat a József Attila Könyvtár galériájába. A napos épület oldalán ragyognak a tavaszköszöntő sárgák, zöldek, de főként a kékek. A környei Dr. Zinkné Trézl Adrienn káprázatos kiállítását érdemes megnézni. Tavasz öltözik a szívünkbe.

Kemma.hu

A környei Dr. Zinkné Trézl Adrienn (jobbra) káprázatos kiállítását érdemes megnézni a könyvtárban

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

Mikolasek Zsófia, az intézmény vezetője köszöntötte a vendégeket a megnyitón, majd Dr. Zinkné Trézl Adrienn mutatkozott be. Tizennégy évesen kelt el egy árverésen első alkotása. Gimnazistaként kiállításokon volt alkalma megmutatni tehetségét, s ugyan hivatása már irányba terelte, az ecsetet sosem rakta le. 

A környei Dr. Zinkné Trézl Adrienn káprázatos kiállítását érdemes megnézni. Tavasz öltözik a szívünkbe. 
Fotó: V. B. / Forrás: 24 Óra

Alkotásaival igyekezett egy kicsit a tavaszt és a megújulást megidézni – mondta beszédében. A kiállított képei között vannak tavaszi hangulatot árasztó virágcsokrok, semmibe merengő tájak és a lakóhelyén megtalálható házak. Mindig az adott hangulatától függ, hogy milyen témájú és milyen színvilágú képeket hoz létre – hangsúlyozta. Azt is elárulta, hogy melyek a kedvenc képei. Az elsőt a Leány gyöngyfülbevalóval című film alatt festette, amely nyugalmat, megfontoltságot váltott ki belőle. A másik kedvenc képe alkotásakor francia zenét hallgatott. A kellemes dallamok jó kedvet és szép emlékeket idéznek elő benne - jegyezte meg az ifjú művész, majd így zárta gondolatait: szeretné, ha a festmények megtekintése után mindenkinek lenne egy kedvenc alkotása és bízik benne, hogy az a mű nem csak esztétikailag, hanem lelkileg is értékes lesz számára.

Bánfi József (jobra) és Taizs Gergő kiállítása a könyvtár kávézójában tekinthető me
Fotó: V. B. / Forrás:  24 Óra

Dr. Zinkné Trézl Adrienn tagja a Tatavölgyi Alkotóművészek csoportjának, s mentora Bánfi József, a közösség alapítója. A festő és grafikusművész Visszhang című kiállításának részletét is megtekinthetik az érdeklődők a könyvtár kávézójában. Taizs Gergő költő remekbe szabott sorai ihlették Bánfi József alkotásait. 

A két kiállítás a tatabányai József Attila Könyvtárban tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában