Természeti csoda

2024.03.18. 17:52

Mesébe illő gímszarvas rudlit fotóztak a Bakonyban

Jókor volt jó helyen a bakonyszombathelyen élő Joó Gábor. A hobbifotós hatalmas szarvasrudlival találkozott. Nem tétovázott, meg is örökítette a csodás gímszarvas csapatot.

Kemma.hu

Népes gímszarvas csapatot örökített meg Joó Gábor március 10-én Bakonyszombathely közelében. A hobbifotós aznap egy főút mellett elterülő tisztásra telepedett le, majd egyszer csak emberi hangokat hallott az erdőből. A tisztáson pedig szarvasrudli gyűlt össze.

szarvasrudli a Bakonyban
A szarvasrudli emberektől riadhatott meg, azért gyűlhettek össze a tisztáson
Fotó: Joó Gábor / Forrás: berek.hu

A népes rudli az út felé indult meg, szerencsére nem jött autó, bár ez a szakasz jól belátható. Minden bizonnyal az agancsozók hajtották ki az állatokat. Egyesek engedéllyel, mások illegálisan gyűjtögetnek ilyenkor

mesélte a fotós a Sokszínű Vidéknek.

A gímszarvasok az évnek ebben az időszakában hullajtják el az agancsaikat. Az agancsgyűjtésre azonban szigorú szabályok vonatkoznak.

Tilos hazavinni

A vadgazdálkodásról és vadászatról szóló törvény értelmében tilos hazavinni az elhullajtott agancsokat. A pompás trófeák a területileg illetékes vadásztársaság tulajdonai. A gyűjtést kizárólag erdészeti szakemberek és hivatalos engedéllyel rendelkezők végezhetik. Aki agancsot lop az erdőből, azt akár 5 millió forintra is megbüntethetik.

Szarvasrudli itt, szarvasrudli ott

Fotóztak, videóztak már rudlit Szomódon, a Bakonyban, de még Komáromban is. Ezekről mi is beszámoltunk.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában