Honvédelem

2024.03.12. 17:38

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Történelmi nap évfordulóját ünnepeljük ma

Magyarország NATO-csatlakozásának huszonötödik, valamint a NATO fennállásának hetvenötödik évfordulójára emlékeztek kedden délután a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárnál. A rendezvényen részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

Szalai Nikolett

Először a szomódi lőtéren mutatták be azokat a képességeket és eszközöket, amelyeket a harccsoport magába foglal. A programban láthattunk Gripen JAS-39 vadászbombázó és H225M helikopter-bemutatót, harcjármű dinamikus bemutatót és éleslövészetet is. A látványos eseményen a NATO tagállamainak képviselői is jelen voltak. 

– Egy történelmi nap évfordulóját ünnepeljük ma. 1999-ben Magyarország csatlakozott az Észak-atlanti Szövetséghez, amely a világ legnagyobb és legsikeresebb védelmi szövetsége, amely maga is hetvenöt éves évfordulóját ünnepli ebben az esztendőben – emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, a tatai dandár felújított kupolaépületében tartott sajtótájékoztatón.

Részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában