Kapcsolatépítés

2024.03.13. 20:24

Szakmai est terített asztal mellett Michelin-csillagos séffel a KERI-ben

Szakmai estre várta a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola a partnereit. Az aulában a 11. B osztály tanulói készültek sok finomsággal, hogy felhívják a figyelmet arra a magas színvonalú szakmai képzésre, amely az intézményben zajlik.

Kemma.hu

Doktor Gabriella, az intézmény igazgatója köszöntötte a vendégeket, s kifejtette: a hagyományteremtő szándékkel megszervezett szakmai est célja a szorosabb kapcsolat kiépítése a partnerekkel. Az intézmény fő profilja a kereskedelem, a vendéglátás és az idegenforgalom, amely magában foglalja a turizmust is. Szeretnék az itt folyó szakmai munkát megismertetni a már meglévő duális partnereinkkel, illetve további együttműködőket keresni annak érdekében, hogy az iskola még sikeresebben működhessen. 

Szakmai estre várta a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola a partnereit.
A KERI szakmai estjének vendége volt Pesti Istvánt Michelin-csillagos séf is
Fotó: SG / Forrás: 24 Óra

Pákozdi Szabolcs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntőjében kiemelte: az viszi előre a képzések ügyét, ha a munkáltatók és az iskolák közösen gondolkodnak. Kiemelte: 5 városban 11 iskolát működtetnek, ezekben 6500 diákot 575 kiváló oktató tanít. Rendkívül széles a portfóliójuk: 20 ágazatban 65 szakmát oktatnak. Ezeknek az iskoláknak az egyik ékköve a KERI, amely soha nem küzd beiskolázási problémával – hangsúlyozta, majd hozzátette: ez jelzi az iskolában folyó szakmai munka színvonalát, a partnerek munkáját.

Csaknem kétszáz duális partnere van az intézményeknek

A szakképzés átalakításáról is szólt, amelynek kiemelkedő lépése volt az új módszertan, s a duális képzések népszerűsítése. Így az alapoktatás az iskolában történik, a szakmai pedig a munkáltatóknál, ahol a későbbiekben akár el is tudnak helyezkedni. Csaknem kétszáz duális partnere van az intézményeknek a nagyvállalatoktól az egyéni vállalkozásokig mindenkit megtalálják a helyét a vizuális rendszerben – tette hozzá a főigazgató. 

Az este vendége volt Pesti Istvánt Michelin csillagos séf, valamint Séra Mihály borász, az Esterházy Pezsgőgyár tulajdonosa volt, akiknek rövid ismertetője után kóstolón és kötetlen beszélgetés során ismerkedhettek egymással az intézmény oktatói és a jelenlegi, valamint leendő partnereik. 

A 11. B szakács és vendégtéri szaktechnikus osztálya szolgálta ki a jelenlévőket. Készült harcsa derelye, paprikamártás, pezsgős csirkecombfilé, hercegnőburgonya, vagy például vadas marhanyelv és burgonyagombóc. Édes kedvességként flambírozott banán, vagy császármorzsa friss gyümölccsel került a tányérokra. Emellett koktélok, különleges kávék is várták a vendégeket a KERI első szakmai estjén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában