Komárom-Esztergom vármegye

2024.03.28. 09:00

Programajánló csütörtökre

Csütörtökön is sok programot tartanak vármegyeszerte, illetve Észak-Komáromban. Ezek közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Almásfüzitő

Húsvétra hangolódó kreatív délutánra várják csütörtökön a gyerekeket és szüleiket az almásfüzitői Petőfi Sándor Művelődési Házba. A foglalkozás 15 órakor kezdődik.

Annavölgy

Csütörtökön 17 órától az annavölgyi könyvtárban Nyuszi-bulit szerveznek. Lesz kézműves foglalkozás, arcfestés, tojásfestés és játékos buli is.

Csolnok

Húsvéti játszónapot rendeznek csütörtökön 9-16 óra között a csolnoki Művelődési házban. Az érdeklődők a Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági filmet is megtekinthetik.

Kocs

Húsvétváró programot rendeznek csütörtökön 15-18 óra között a kocsi Faluházban. Sok más mellett lesz kézműves foglalkozás, fafaragás, tojáskereső, tojásfadíszítés. Aki nyuszinak öltözik, azt ajándék is várja.

Komárom

Csütörtökön 9-12 óra között húsvéti forgatagba várják a családokat és az intézményeket a komáromi Kemence Egyesületnél. A szervezők játékokkal, versenyekkel, ajándékokkal készülnek.

Lábatlan

Húsvétra hangoló lesz csütörtökön 15 órától a lábatlani Vitéz Sághy Antal Könyvtárban. A gyerekek és szüleik tojást festhetnek, majd Nyáry Bernadett Nyúlkaland című bábjátékát is megtekinthetik.

Oroszlány

– Eladó a férjem?! címmel zenés vígjátékot tekinthetnek meg az érdeklődők csütörtökön az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban. A Budapesti Pódium Színház előadása 18 órakor kezdődik.

– Bagdy Emőke lesz az oroszlányi Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház vendége csütörtökön 18 órától. A klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa Családmodellek, kapcsolati kultúra, generációs feszültségek napjainkban címmel tart előadást.

Tatabánya

– Csütörtökön 18 órától, a tavaszi fesztivál keretében a Tatabányai Black Diamond Big Band lép fel a tatabányai Vértes Agorájában. Az est sztárvendége Radics Gigi lesz.

– Mi alapján tetszik meg valaki nekünk, miért szeretünk bele? Melyek a tetszés biológiai és társadalmi játékszabályai? Hogyan működik az evolúció még a XXI. században is a párválasztásban? Hol és hogyan ismerkedjünk manapság? Ezekre és hasonló kérdésekre keresik a választ csütörtökön 17 óra 30-tól a tatabányai Puskin Művelődési Házban. Az előadó Ferenczy Zsuzsanna relaxációs terapeuta, orvos lesz.

Észak-Komárom

– Csütörtökön Romsics Ignác, Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja lesz a Kikötő – Polgári szalon vendége. A beszélgetés 18 órakor kezdődik a RÉV – Magyar Kultúra Házában.

– Tóth László Rossz napok című verseskötetét mutatják be csütörtökön 17 órakor az észak-komáromi Szinnyei József Könyvtárban. A költővel N. Juhász Tamás beszélget.

– A Bódi tesók lépnek fel csütörtökön az észak-komáromi városi sportcsarnokban. A koncert 18 órakor kezdődik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában