Helyi közélet

2024.03.14. 09:00

Pénteki programok Komárom térségében

Komárom térségében számos programmal készülnek, hogy méltó mód megemlékezzenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Kemma.hu

Ács

Pénteken 9 órától a lőtéren rendezik a Koroknay Dániel-kupa versenyt, majd 11 órakor kerékpáros emléktúra indul a művelődési háztól a Bakancsos Klub vezetésével. A túra során az Ácsi környéki emlékműveket keresik fel. 9 órakor koszorúkat helyeznek el az emlékműveknél, a találkozó Korotnoki Dániel sírjánál lesz. Az ünnepi megemlékezés 10 órakor kezdődik Kossuth szobornál, rossz idő esetén a Gárdonyi Géza Általános Iskola aulájában. Az ünnepi beszédet Szentirmai István polgármester mondja. Közreműködnek: Ács Városi Énekkar, Szűcs Erika táncosai.

Bana

Pénteken 9 órakor a szoborparkban gyülekeznek majd az emlékezők. Műsort adnak a Bábolnai Általános Iskola tanulói és a Banai Bóbita Óvoda óvodásai. A köszöntők után helyezik el a koszorúkat.

Komárom

A Monostori erődben március 15-16-17-én Kokárda Fesztivál vár mindenkit minden nap 10 és 18 óra között. Várak-erődök-vitézek címmel új kiállítás is láthatható lesz, emellett számtalan gyerekprogram várja a látogatókat. Az esemény további részletéről ezen cikkben tájékozódhattok. 

Mocsa

Pénteken 10 órakor a művelődési házban Udvardi Marianna polgármester mond beszédet. Fellépnek a Mocsai Arany János Általános Iskola tanulói, illetve a helyi népdalkör tagjai. A megemlékezés Petőfi Sándor emléktáblájának koszorúzásával zárul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában