Teszt

2024.03.08. 17:30

Üres parkolót vadásztunk Tatán

Leteszteltük a tatai parkolókat. Kíváncsiak voltunk, hogy tényleg annyira nehéz-e parkolót találni Tatán reggel 9 óra után.

Kemma.hu

Tatán igazi vadászat üres parkolót találni. Ezt bizonyítja az a nemrég elkészült vizsgálat is, ami a városban lévő önkormányzati parkolók telítettségét vizsgálta. A Kemma.hu stábja is vállalta a kihívást és eldöntötte, hogy üres parkolók nyomába ered. Az egyik bevásárlóközpont parkolójából indultunk autóval, ahol bőven akadt szabad hely. Talán túl sok is. A belvároshoz közeledve azonban már egyre sűrűbben álltak az autók. Több helyen szabálytalanul is. Azonban utunk során kellemes meglepetések is értek minket. A videóból pedig az is kiderül, hogy hol sikerült végül parkolnunk. 

Az Ady Endre út és a tömbök körüli területeknél a legnehezebb szabad parkolót találni. Tatán a parkoló keresés igazi kihívást jelent.
Az Ady Endre úton a parkoló autók száma a csúcsot dönt
Fotó: Viszló / Forrás: 24 Óra

Mint arról korábban beszámoltunk: háromszor több az autó, mint a parkoló Tatán. Erre keresik a megoldást a városban. A februári testületi ülésen mutatták be a tatai parkolók telítettségi vizsgálatát. A felmérést a Május 1 út és az Öreg-tó közötti utcákban, Illetve a körforgalom, Cseke-tó, illetve az Öreg-tó közötti részeken végezték el. Így többek között kimaradtak az Új úti tömbök és a Komáromi utca is.

Sok az autó, kevés a parkoló

A beszámolóban sok érdekes adat szerepelt, ami segíthet megérteni a probléma okát. Mint írták: Tata városa csaknem 25 ezer lakosú, kistérségi közvetlen vonzáskörzetével együtt több mint 40 ezren laknak. 2020-ban csaknem 11 ezer személygépkocsit,  mintegy 500 motorkerékpárt, és összesen több mint 3 ezer nagy gépjárművet: tehergépkocsit, nyerges vontatót, valamint autóbuszt üzemeltettek a helyi lakosok és gazdasági társaságok. Ezek száma mára mintegy 20 százalékkal növekedett, és továbbra is növekedni fog. Ezen felül a településre naponta csaknem 50 ezer jármű érkezik, ezek nagyobb része áthalad, kisebb részük azonban ide érkezik valamilyen okból. Emellett az adatokból kiderül, hogy a városban az önkormányzati parkolók száma alig több mint 2100. Ezekből az egyszerű alapadatokból is jól látszik, hogy jóval több az autó, mint a parkoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában