Minősítések

2024.03.01. 08:12

Pálinka Gyermely fókuszában: cigánymeggy lett a vármegye legjobb pálinkája

A Gyermelyi Pálinkás programok már szerepelnek a vármegyei értéktárban. Pálinka volt bőven, ugyanis négy országból száznál többen neveztek hatszáz mintával.

Kemma.hu

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke volt a fővédnöke a programnak, aki külön köszöntötte a vendégeket a Pálinka Esten, és adta át Kosztka Ernő cigánymeggy párlatára a Komárom-Esztergom Vármegye legfinomabb pálinkája különdíjat. A legfinomabb pálinka Szabó Bence áfonyából készített nedűje lett. A helyben készített pálinkás pohárkészletet Kókai Rita polgármestertől vette át. Az eseményen jelen volt Erős Gábor országgyűlési képviselő is – adta hírül a mimegyenk.hu.

A legfinomabb pálinka különdíját Kosztka Ernő cigánymeggy párlata kapta meg
A legfinomabb pálinka különdíját Kosztka Ernő cigánymeggy párlata kapta meg
Forrás: mimegyenk.hu

A pálinkakészítéshez kapcsolódó területekről is érkeztek szakemberek az gálaestre, ahol először Kosztka Ernő kertészmérnöktől, a Barackvirág Kft. tulajdonosától tudhatták meg, hogy milyen dilemmákkal kell szembenézni a gyümölcstermesztés területén. Kovács Balázs, a Kokoferm Kft. munkatársa a cefrekezelésről, irányított és szakszerű erjesztésről informálta a vendégeket, illetve a cégük által forgalmazott termékekből kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosított. Végül Greskó Ferenc, a Gres-Inox Kft. tulajdonosa mutatta be a cégük által kiállított lepárló berendezéseket, továbbá ismertette a hozzájuk tartozó technológiákat.

A pálinka volt az est fénypontja

Hatvanhárom arany maradt a vármegyében

Az ötszázkilencven mintát két napon át vizsgálta a szakértő zsűri, hogy az értékelő lapokra a legpontosabb elemzések kerüljenek. Komárom-Esztergom vármegye is kitett magáért, hiszen szűkebb hazánkból 151 nevezést adott le 30 versenyző. A pálinkák, és párlatok minősége évről évre javul, ez jól látszott az eredményeken is: 7 különdíjat, 63 arany, 46 ezüst, valamint 24 bronzérmet adtak át a vármegyei pálinkásoknak.

Az est színvonalát élő zenével is emelték a szervezők, vendégük volt a Blue Motel zenekar. Az ízletes, már megszokott disznótoros vacsora, és gyermelyi tésztás desszert előtt és után, az ajándék címkés pálinkáspohárból díjnyertes pálinkákat kóstolhatott a 170 fős vendégség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában