Verseny

2024.02.09. 16:01

Pálinkaversenyt rendeznek Etén, de már készülnek a borversenyre is

Ismét pálinkaversenyt rendeznek Etén.

Kemma.hu

A pálinkaverseny nem újdonság az eteiek életében.
– Azon célkitűzésünk, hogy a bor mellett az egyre divatosabb pálinkakultúra fejlődését is segítsük csütörtökön 17 óra és 19 óra között vettük át a pálinkaverseny mintáit az etei kultúrházban – mondta portálunknak Tatai Ferenc, az Etei Borbaráti Kör elnöke, a rendezvény egyik szervezője, aki hozzátette:

– Lehetőség lesz még később is a minta leadására, személyesen készséggel közvetítek. Azonban a verseny előtti utolsó napokban rendelt vacsorát már nem tudom biztosra ígérni.

A versenyt február 17-én tartják, a pálinkabírálaton szakavatott zsűri bírál, nagyobbrészt főzőmesterek. Még aznap este átadják az elismerő okleveleket a megjelenteknek. Kérésre el is postázzák, de kérik a postaköltség rendezését. A megmérettetést követően a Farkas József által készített vacsorát lehet majd dicsérni, ezután pedig mulatság következik. Tatai Ferenc felhívta a figyelmet a következő rendezvényekre is.

– Kicsit távolabbra tekintve, de már érdemes bejegyezni az érdekelteknek a helyi borversenyt, amelyet március 23-án rendezünk. Szívesen várunk elsősorban olyan falvakból nevezőket, ahol már nem szerveznek helyi borversenyt.

A páratlan szépségű etei pincesoron ismét megszervezik a borünnepet, amelynek családias jellegét továbbra is szeretnék megtartani. A tervek szerint május 11-én várják az érdeklődőket a VI. Etei Borünnepre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában