Lezárások jönnek

2024.03.04. 07:07

Lezárás és terelés: erre menj az új körforgalom építése alatt

Az Új utat a piaci lehajtótól, az Oroszlányi utcát pedig a Lidl behajtótól teljesen lezárják a kereszteződéig. Segítünk felkészülni az autósoknak, hogy merre közlekedjenek, amíg az új körforgalom.

Goletz-DeáK Viktória

Sokan egyből a kerülőutakat kezdték feltérképezni az új körforgalom építésének bejelentése után. Mint arról a Kemma.hu is beszámolt, a Fényes Fasor, Új út és Oroszlányi utca kereszteződésében új körforgalom lesz, aminek feltételezhetően mindenki örül. Amiatt azonban többeknek fő a feje, hogy emiatt három hónapig útlezárás és terelés lesz a környező utcákban. A tervek szerint a munkálatok március 8-án kezdődnek, a lezárásokra már aznap kora reggeltől számíthatnak az autósok. 

Tata egyik legforgalmasabb útját zárják le három hónapra. Az új körforgalom építése miatt nagyot kell kerülniük az autósoknak.
Tata egyik legforgalmasabb útját zárják le három hónapra. Az új körforgalom építése miatt nagyot kell kerülniük az autósoknak. 
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

A legnehézkesebb tán a Fényes Fasoron található lakópark, a szociális otthon, az iskola, illetve a Fényes tanösvény megközelítése lesz, ugyanis az utcába csak a Mikovenyi út felől lehet ki és behajtani. De az Új úti lakótelepen élők, a Kincseskert óvodába, vagy a Csillagsziget bölcsődébe igyekvők sincsenek sokkal jobb helyzetben. Nekik is nagyot kell kerülniük, hogy eljussanak céljukig. 

Az új körforgalom miatt nagyot kell majd kerülni

Ha valaki például Kocs felől érkezve szeretne eljutni a Fényes Fasorra, annak nincs más választása, mint a Május 1. útról a körforgalmon keresztül kihajtani a Bacsó Béla útra, majd onnan a Bezerédi útra visszakanyarodva tud az Új útról behajtani a céljához. 

Az új körforgalom miatt terelések lesznek:

  • Az Új út Komáromi út felőli részéről a Május 1 útra ki és behajtani a Keszthelyi utcán, az Interspar parkolón, vagy a piactéren keresztül lehet.
  • Az Új út körforgalom utáni részére pedig a Mikovenyi utca felől lehet ki, illetve be hajtani. 
  • Az Új úti lakótelep, illetve az óvoda és a bölcsőde, valamint a Talentum gimnázium a Május 1. útról is megközelíthető egy murvás úton keresztül, ha valaki a körforgalom felől érkezik. Ehhez meg kell kerülni az óvodát, jobbra kanyarodva a tömb és a kisgyermekintézmény között
  • Menekülő útvonalat jelenthet a Bajcsy Zsilinszky utca, ahonnan a körforgalmat kikerülve a Május 1 útra lehet kihajtani, vagy az Újvilág utcán keresztül a körforgalom Tatabánya irányába haladó ágába is bejuthatunk

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában