Lezárás-terelés

2024.03.04. 19:55

Megtudtuk, hogy miért tart három hónapig a tatai új körforgalom építése

Három hónapig lezárásokra és terelésekre kell számítani annak, aki Tatán jár. Az új körforgalom építése nem várt nehézségeket is hozhat.

Goletz-DeáK Viktória

Több olyan nagy forgalmú kereszteződés is van Tatán, ahol nehézkes, vagy balesetveszélyes a haladás. Az egyik ilyen problémás csomópontnál most körforgalom épül, azonban ennek mégsem örül mindenki. Az építkezés ugyanis várhatóan káoszt és dugókat fog okozni. Legalábbis az első napokban, amíg nem szokják meg az autósok, hogy merre is tudnak haladni. Sokan pedig azt nem értik, hogy miért tart három hónapig, mire megépül a körforgalom. Utóbbira Fekete Gyula a kivitelezést végző FTK Kft. ügyvezető igazgatója segített választ találni. 

Három hónapig lezárásokra és terelésekre kell számítani annak, aki Tatán jár. Az új körforgalom építése miatt lesz lezárva több utca is.
Az új körforgalom építése sok balesetveszélyes helyzetet fog megoldani 
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

− Mivel nem lehet teljesen lezárni a forgalom elől a kereszteződést, így mintegy egy hónappal megnövekszik az építkezés ideje. A Fényes Fasor és az Új út Mikovenyi utca felőli szakasza is járható marad, hiszen akik a Színes Iskolából, vagy a Fényes Lakóparkból szeretnének kihajtani, azoknak biztosítanunk kell a haladást. A tervek szerint az építkezés nagy részében kétsávos közlekedés lesz ezeken az utakon, és csupán három hétre fogjuk egysávosra szűkíteni a forgalmat, akkor majd jelzőlámpa segíti az autósokat − magyarázta az ügyvezető, aki azt is elárulta, hogy az ilyen építkezéseknél mindig adódhatnak váratlan helyzetek.

Az új körforgalom építése okozhat még meglepetést

− Először fel kell bontanunk a jelenlegi útburkolatot és feltárni a közműveket. Ilyenkor mindig vannak olyan elemek, váratlan dolgok, amik nem szerepelnek a térképeken. A közüzemek kiváltása, a csapadékvíz elvezetése is sok időt vesz el. Ezek az építkezés kevésbé szembetűnő, de annál hosszabb feladatai. Ezután jöhet csak a burkolatépítés, aminek már látványos az eredménye − tette hozzá a szakember, aki a pontos időpontot is elárulta, hogy mikortól számíthatnak lezárásokra az autósok.

− A munkaterületet március 7-én, csütörtökön vesszük át és pénteken kezdjük el kitáblázni a lezárásokat és a tereléseket. A munkálatok a következő hétfőn, vagyis március 11-én fognak kezdődni. Aznap reggel már lezárásra és terelésre kell számítaniuk az autósoknak. Tudjuk, hogy az első hetekben biztos káoszt fogunk okozni, hiszen sokan megszokásból is arra fognak indulni. Reméljük, hogy ezt a pár hónapos kellemetlenséget majd feledteti, ha az új körforgalom majd megkönnyíti a közlekedést − mondta Fekete Gyula. 

Mint arról korábban beszámoltunk, aláírták a kivitelezői szerződést az Új út és a Fényes fasor kereszteződésébe tervezett körforgalom építésére. A munkálatok március 8-án kezdődhetnek, és három hónapon keresztül lezárásokra és számíthatnak az autósok a környéken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában