Horgászat

2024.03.28. 16:35

Horgászok figyelem! Péntektől lehet sátorhelyet foglalni a Pilismaróti-öbölben

A korai jó idő és a húsvéti hosszú hétvége miatt előrehozták a Pilismaróti-öbölben a sátorhely foglalás lehetőségét – közölte a horgásztársadalom tagjaival közösségi oldalán a vízfelületet kezelő Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FŐHESZ).

Walczer Patrik

Bejegyzésükben azt írják, hogy az idei évben több változtatás is életbe lép a horgász sátorhely foglalással kapcsolatban. Például már nem kell beírni a rendszámot és a területi jegy számát sem, elég az állami, vagy turista állami jegy száma. A két állami jegy esetében a betűjel után kell beírni a számokat.

A korai jó idő és a húsvéti hosszú hétvége miatt előrehozták a Pilismaróti-öbölben a sátorhely foglalás lehetőségét – közölte közösségi oldalán a vízfelületet kezelő Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FŐHESZ).
Már a hosszú hétvégén is foglalhatnak sátorhelyet a horgászok
Forrás: Pexels

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége szerint fontos az is, ha megkezdett foglalás esetén valakinek idő előtt abba kell hagynia a horgászatot, akkor már a következő naptól törölheti a hátralévő napokat, vagy módosíthatja a végdátumot. Ellenben a megkezdett napot már nem lehet törölni.

Közölték azt is a horgászokkal, hogy a távolabbi foglalások megkezdése előtt bármikor lehet módosítani, vagy törölni a foglalást. Ugyanakkor a szervezet szigorítást is bevezetett. Tájékoztatásuk szerint ha a halőröknek bármely okból törölniük kell egy adott foglalást, az eddig érvényes szabály (adott évben többet nem foglalhat sátorhelyet) mellett a horgász már meglévő jövőbeni foglalásai is törlődni fognak.

A korai jó idő és az ünnepek miatt már kihelyezték a mobilvécéket az öbölben, sőt a „H” sátorhely esetében már március 29-től lehetőség nyílik a foglalásra. Az „SH” sátorhelyek esetében június 16-tól fogadják a foglalási igényeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában