KRESZ-pálya

2024.03.31. 07:42

Élményvezetésre jelentkeztek, felejthetetlen perceket éltek át (fotókkal)

Oktatást követően mosoly ült ki az arcokra, elektromos autókkal róhatták a köröket fiatalok, végül átvehették a fotójukkal ellátott vezetői engedélyüket is. Nagyszombaton nyílt meg újra a Kresztergom Park, melyet el is leptek az élményvezetés iránt érdeklődő gyermekek.

Walczer Patrik

– Csak ön után! Tessék! – szólt oda, majd intett is az egyik fiatal sofőr a másiknak, aki udvariasan maga elé engedte társát. A fehér festékkel felfestett pályán aztán egymás mögött haladtak végig, majd be is tértek a kis benzinkútra. Természetesen az élményvezetés közben figyeltek a táblákra és az alapvető közlekedési szabályokra is. Nem titok, a Kresztergom Parknak az az egyik célja, hogy olyan tudással vértezzék fel a gyermekeket, melyet aztán bátran használhatnak a mindennapokban.

Oktatást követően mosoly ült ki az arcokra, elektromos autókkal róhatták a köröket fiatalok, végül átvehették a fotójukkal ellátott vezetői engedélyüket is. Nagyszombaton nyílt meg újra a Kresztergom Park, melyet el is leptek az élményvezetés iránt érdeklődő gyermekek.
Kinyitott a Kresztergom Park, örömmel vettek részt a gyermekek az élményvezetésen
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Lehetnek rendőrök, mentőorvosként is körözhetnek, de „átlagos” járművezetőként is megannyi élmény érheti a fiatalokat. A járművek is különlegesek, Suzuki Vitara típusú elektromos kocsik maximum 4 kilométer/órás sebességre képesek és adaptív tempomattal is ellátták őket. Az ifjú sofőröket a pályán csupa olyan szituáció várja, mellyel a valós életben is találkoznak. Így keresztülhaladhatnak körforgalmon, de útjuk során lámpás kereszteződéshez is érnek, ahol az éppen aktuális fényjelzésnek megfelelően kell dönteniük. Sőt, ha járókelő érkezik, akkor meg kell állniuk a gyalogos-átkelőhelynél és meg kell várniuk, míg a személyek áthaladtak a zebrán.

Jogosítvány is jár az élményvezetés után

Az élményvezetést minden esetben oktatás előzi meg. Ottjártunkkor Korompai Gábor, a park megálmodója és vezetője átbeszélte a fiatalokkal a KRESZ-táblák jelentését, majd be is járták a nyomvonalat. A fiatalok aztán örömmel ültek be a kocsikba, majd miután becsatolták a biztonsági öveket, kezdődhetett is a móka. A lelkes oktatói csapat minden tagja gondosan ügyel arra, hogy a gyermekek ne csak jól érezzék magukat, de bővítsék ismereteiket is. A program végén mindenki a saját személyes adataival ellátott plexi jogosítványt kap, mely révén könnyen fel tudják idézni a kellemes esztergomi élményeket.

Korompai Gábortól megtudtuk, hogy a hetedik szezonját kezdte meg a Kresztergom Park, ahol gyakran fogadnak osztályokat is. Egyre többször fordul elő, hogy családok a különleges élményt nyújtó helyszín miatt érkeznek a városba. A szülők, illetve nagyobb gyermekek pedig a Kresztergom Park láttán kaphatnak kedvet egy kis e-gokartozáshoz, melyre már Esztergomban is lehetőség van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában