elismerés

2020.05.19. 16:22

Az év KRESZ parkjának választották az esztergomi mini KRESZ-pályát

Szakmai zsűri döntött az esztergomi közlekedési park díjazásáról, ahol mini Suzukikat vezethetnek a gyerekek, és jogsit is kapnak

F. M.

Forrás: beküldött

Elnyerte az év KRESZ-parkja díjat az esztergomi Kresztergom Park. A pályázatot a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából hirdette meg a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület, a Közlekedéstudományi Intézet, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozatának közreműködésével. A park a 2018-as nyitása óta másodszor nevezett a díjra, idén az első helyet a Pestszentlőrinc-Pestszentimre közlekedési parkjával megosztva kapta.

Mini város a mini autóvezetőknek (Fotó: beküldött)

A nevezőket egy kérdőív kitöltése után több szakemberből álló zsűri értékelte. A szempontok között szerepelt, hogy a nevezők egy év alatt milyen szakmai eredményeket értek el, és mik a következő időszak tervei. A járvány miatt az ünnepélyes díjátadó elmaradt, helyette egy online konferencián jelentették be a nyerteseket. A park a szakmai elismerés mellé pénzjutalmat is kapott.

A minisofőrök jogosítványt is kapnak

A parkban tíz darab, biztonsági berendezésekkel ellátott, limitált szériás elektromos Suzuki Vitara áll a gyerekek rendelkezésére. A miniautók maximális végsebessége 4 kilométer/óra, ugyanakkor adaptív sebességtartó automatika biztosítja az egyenletes haladást. Az igazi autókhoz hasonlóan biztonsági övvel is felszerelték a kocsikat, amelyeket az elindulás előtt mindenképpen be kell csatolniuk a járművezetőknek. A kis sofőröket amellett, hogy egy miniatürizált KRESZ-pályán vezethetnek, benzinkút is várja őket, amelyből ásványvizet ihatnak.

A gyerekeket félórás, interaktív oktatással készítik fel a vezetésre. Jelenleg két oktatóval, Váczyné Olaszy Mariettával és Korompai Gáborral dolgoznak, mindketten autóvezető-oktatók. Ez után jöhet a 15 perces vezetés, amelynek végén még egy fényképes jogosítványt is kapnak a gyerekek.

Mint Korompai Gábor, a park vezetője kiemelte: 2019-ben több rendezvényen is jelen voltak megyeszerte. A járműparkkal többek között a tatabányai gyermeknapon, illetve több céges családi napon is részt vettek. Emellett a rendőrséggel is jó kapcsolatot ápolnak, hiszen a parkban az esztergomi rendőrtábor résztvevői is ellátogattak, illetve a rendőrség és a nemzetközi árufuvarozók szövetségének közös rendezvényére is hívták őket.

– A szakmai elismerés és a résztvevők visszajelzése nagyon fontos. Tavaly például Budapestről egy 300 fős csoport is érkezett hozzánk, mert hallottak rólunk – meséli mosolyogva a park vezetője. – A járvány miatt az idei évünk kicsit módosult, mert bár nyitva voltunk, de sok rendezvényt le kellett mondanunk, illetve átütemeznünk. A tavaly indult KRESZ-táborunk is bizonytalan volt, de szerencsére a legutóbbi kormányzati döntés értelmében megtarthatjuk ezt is – emelte ki a park vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában